Baraj Sahasındaki Evler Yıkılıyor

BARTIN Kirazlı Köprü Barajı'nın arkasında bulunan ve yoğun yağışlarda sular altında kalan 38 evin yıkımına başlandı. Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez yıkımın 1 ay sürebileceğini kaydetti. 

İlgili Foto Galeriye Git

İki hafta önce Bartın’da yoğun yağışların Bartın Karabük yolu üzerindeki Kirazlı Köprü Barajı taştı. Taşma nedeniyle daha önceden istimlak edilen ancak vatandaşların boşaltmadığı evler ile 3 mahalleye giden yol sular altında kaldı. Devlet Su İşleri ekipleri barajın taşmasının ardından 2,5 yıl önce istimlak edilen ancak vatandaşların boşaltmadığı evler için de 16 Mart tarihine kadar tahliye için süre verdi.

DSİ ekipleri su taşkın seviyesi kotunda bulunan 38 ev sahibine ulaşarak, evlerini 16 Mart tarihine kadar boşaltmalarını istemişti. Evlerin yıkımına bugün başlandı.

Vatandaşlar yıkımı meraklı gözlerle izlerken, ayrıca cep telefonlarına kaydettiler.

Abdipaşa Belediye Başkanı Dönmez yaptığı açıklamada, geçtiğimiz haftalarda bölgemizde yoğun yağış oldu ve baraj geriye doğru taştı. Sonrasında burada daha önceden istimlak edilen bbazı evler sular altında kaldı. Geçtiğimiz günlerde de zaten DSİ kendilerine tebliğ yaptı. Şimdi de yıkım çalışmalarına başlandı. Tahminlerimize göre sular altında kalan evlerinde yıkımının bitmesi yani 38 evin yıkımı yaklaşık 1 ay gibi bir zaman alacağını düşünüyoruz.”dedi.

Ayhan ACAR (DHA)

Anahtar Kelimeler:
AbdipaşaUlus
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sayın Editöre: 6 yıl önce

Göçkündemirci köyünde 15 mart akşamı yangın çıkmış ve ev kullanılamaz hale gelmiş. Aile komşularında kalıyormuş. Bu konuyu haber yapar mısınız? Hesap numarasını içeren bir haber olursa daha çok yardım yapılabilir. Geçen Derbent köyünde çıkan yangınla ilgili haberiniz çok yerinde olmuştu. Teşekkür ederim.