BARTIN’da aşırı yağışlar sonrasında kar yığınlarının erimesiyle değişik bölgelerde heyelanlar yaşanmaya devam ediyor. Dün Kurucaşile ilçesinin birçok köyünde yaşanan heyelan ve toprak kaymalarının sonrasında Hasankadı beldesinde de heyelan meydana geldi.

İlgili Foto Galeriye Git

Geçtiğimiz haftalardaki kar yağışlarının sonrasında 2 gün boyunca Bartın’da etkili olan sağanak yağışın sonrasında kar birikintileri hızlı bir şekilde eriyerek, ırmak ve dere yükselmelerine neden oldu.

İç kesimlerde etkili olana yağmurun sonrasında Kurucaşile ilçesindeki bazı köylerde heyelanlar yaşanırken, dün akşam saatlerinde de Bartın-Karabük yolu Kirazlıköprü barajı mevkiinde yola toprak yığını gelmişti.

Ekiplerin müdahalesiyle kısa sürede ulaşıma açılan heyelan durumunun sonrasında bir heyelan haberi de Hasankadı Beldesinden geldi.

Önceki gün belde girişindeki Çorak mevkii ve ana yolun aşağıya çökmesinin ardından Fırdan köyünde bir arka tarafından heyelan yaşandı.

Evin arkasına kadar gelen heyelanda ev zarar görmezken, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri köye giderek, inceleme ve çalışma başlattı.

BELDEDE BİRÇOK YERDE HEYELAN MEYDANA GELDİ

Öte yandan Hasankadı beldesinde Dereköy mahallesi, Şabankadı cevizlik mevkii, Doğancılar sokak göçük mevkii ve Gerişli mahallesinde heyelanlar meydana geldi. Hasankadı Belediyesi ekipleri heyelanlara müdahale ederek onarım çalışmalarına başladı.

BAŞKAN EMİROĞLU: ÖNCE KAR YAĞIŞI SONRA HEYELANLARA ANINDA MÜDAHALE ETTİK

Hasankadı Belediye Başkanı Şeref Emiroğlu, beldedeki yaklaşık 3 haftadır devam eden kar yağışının sonrasında ciddi derecede kar yüksekliğinin oluştuğunu belirterek, “Beldemizde yoğun kar yağışının sonrasında kar kalınlığı 2 metreye kadar oluştu. Kar yağışında beldemizdeki halı sahanın çatısı çöktü ve büyük hasar gördü. Diğer bölgelerde de hasarlar gördük. AFAD ekipleri bununla ilgili çalışmalarını tamamladı. Sonrasında 2 gün boyunca yoğun yağmur sonrasında toprak kaymaları ve heyelanlar yaşandı. Beldemiz sınırları içerisindeki Dereköy mahallesi, Şabankadı cevizlik mevkii, Doğancılar sokak göçük mevkii, keleşler camisi mevkii ve Gerişli mahallesinde heyelanlar meydana geldi. Belediye ekiplerimiz olarak 24 saat esasına göre, kar yağışında olduğumuz gibi bu yaşadığımız durumla birlikte ekiplerimizle ve diğer kurumlarımızla birlikte canla başla çalıştık. Olası durumlara karşı da bütün ekiplerimizi hazır tutuyoruz.”diyerek konuştu.

Editör: TE Bilişim