Bartın'da denetimlerini sürdüren Jandarma ekipleri, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan kararlara uymayanlara çeşitli miktarlarda ceza uyguladı.

KOZCAĞIZ'DA KUMAR BASKINI

İl Merkez, Kozcağız J.Krk.K.lığı sorumluluk sahasında bulunan, Kozcağız Beldesinde ikamet eden F.Y. isimli şahsın, ikametinde kumar oynandığı duyumunun alınması üzerine, 28.04.2020 tarihinde saat 21.30 sıralarında, C.Savcılığından alınan arama kararına istinaden şüpheli şahsın ev ve eklentilerinde Kozcağız J.Krk.K.lığı, JASAT ve KOM Şb.Md.lüğü ekipleriyle müşterek yapılan aramada

S.Ç., T.A., H.T.H., S.K., A.T. ve M.A. isimli şahısların kumar oynamak için bir araya geldikleri tespit edilmiş olup, (10) deste iskambil kağıdı ve (5) koçan yazboz kağıdı ele geçirilmiştir.

C. Savcısına bilgi verilerek tahkikata başlanılmıştır. Şahısların sosyal mesafe kurallarına uymadıkları ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 282’nci maddesine riayet etmedikleri tespit edilmiş olup her bir şahsa 3.150 TL. toplamda 22.050 TL cezai işlem uygulanmıştır.

DEREKÖY'DE SOSYAL MESAFE CEZASI

İl Merkez, Hasankadı J.Krk.K liği sorumluluk sahasında bulunan, Dereköy Köyünde, 28.04.2020 tarihinde saat 20.00 sıralarında icra edilen Önleyici Kolluk Devriyesi esnasında, Ş.A. ve T.A. isimli şahısların, sosyal mesafe kurallarına riayet etmedikleri tespit edilmiştir. Şahıslara İl Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 282’nci maddesi gereği (3.150X2=6.300 TL cezai işlem uygulanmıştır.

Editör: TE Bilişim