Ulus Doğa Festivali kapsamında Bartın Kastamonu sınırları içerisinde bulunan Küre Dağları Milli Parkının Ulus ilçesinde Ağaköy ziyaretçi merkezi ve tahnit merkezi açıldı.

İlgili Foto Galeriye Git

2000 yılında milli park ilan edilen 37 bin 753 hektar alana sahip Küre Dağları Milli Parkı, 2013’de ‘Korunan Alanlar Ağı Parkları (PAN Parks)’ sertifikasına sahip milli park olarak ilan edilerek, Avrupa’nın çok özel 13 noktasından biri seçilmişti.

Milli Park sınırları içerisindeki Ulus ilçesi Ağaköy köyünde geçtiğimiz yıl kullanılmayan ilkokul, tamirattan geçirilerek, ziyaretçi merkezi ve tahnit merkezi olarak hizmete açıldı.

Ulus Doğa Festivali kapsamında düzenlenen Tahnit merkezinin açılışına Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Küre Dağları Mili Park Müdürü Ali Bozkurt ve çok sayıda davetli katıldı.

Ağaköy ziyaretçi ve tahnit merkezinde Küre Dağları Milli Parkında 70 tür hayvan ile endemik bitki türler sergilenmeye başlandı.

250 metrekarelik kapalı alanı bulunan tahnit merkezi bugün halkın ziyaretine açıldı. Milli parkta yaşayan hayvanları ve bitki türlerini inceleyen ziyaretçiler, bol bol fotoğraf çekti.

VALİ ARSLAN: BARTIN TURİZM POTANSİYELİ YÜKSEK BİR İLİMİZ

Açılış öncesinde konuşan Bartın Valisi Nurtaç Arslan, “Ulus ilçemize doğa turizminin gelişmesi için önemli yatırımlar yapıldı. Bu yatırımlar sayesinde turist sayısında da artış yaşadığını da görüyoruz. Bu bizim için sevindirici bir gelişme olmuştur. İlçenin ulusal düzeyde olduğu uluslar arası alanda da tanıtılmaya ihtiyacı olduğunu söyleyebiliriz. Bu yatırımlarımız bundan sonra da devam edecektir”dedi.

BAŞKAN UZUN: ULUS İLÇEMİZİ EKOTURİZM MERKEZİ YAPACAĞIZ

Daha sonra konuşma yapan Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, “Ulus doğa festivali kapsamında Ağaköy ziyaretçi ve tahnit merkezinin açılışını yapıyoruz. Bölgemizdeki ekoturizm ve doğa turizminin gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Festivalimiz kapsamında ilçemizin önemli bir değeri olan Küre Dağları Milli Parkında çok sayıda etkinlik düzenliyoruz. Bütün etkinliklerimize bütün Bartın halkını davet ediyoruz”dedi.

BOZKURT: HERKESİ TAHNİT MERKEZİMİZE BEKLİYORUZ

Küre Dağları Milli Parkı Müdürü Ali Bozkur, “Burada Milli Parkımızda doğal yollardan ölen ve sonrasında ölen hayvanlarımız özel işlenerek, tahnit haline getirilen hayvan türleri sergilenmektedir. Amacımız burayı ziyarete gelen insanlarımıza bu hayvanlarımız yaşam formları hakkında bilgi almak ve görmelerini sağlamak istiyoruz. Şu anda burada 70 tahnit hayvanımız bulunmaktadır. Ayrıca tahnit merkezimizde milli parkımızın endemik türlerini de başka bir salonda sergiliyoruz. Burada dünyada tek olan kanyon eğreltisi ile Bartın Gebeni bitkisini de sergiliyoruz. Buraya katkısı olana Sayın Bakanımız Sayın Ak Parti Grup Başkanvekilimize, Bartın Valimize ve Doğa Koruma 10. Bölge Müdürlüğümüze teşekkürlerimizi sunuyoruz. Herkesi tahnit merkezimize bekliyoruz”dedi.

Editör: TE Bilişim