Tübitak'tan Açıklama: Fitoplankton Yok

BARTIN’ın Amasra ve Çakraz tatil beldesinde deniz yüzeyinden oluşan kirliliğin ‘Polen’ olduğu açıklandı.

İlgili Foto Galeriye Git

Amasra ve Çakraz sahilinde geçtiğimiz hafta oluşan deniz yüzeyinde oluşan kirlilik sonrasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, sudan numune alarak TÜBİTAK’a gönderdi.

TÜBİTAK labratuvarında yapılan analiz sonuçlarıyla ilgili müdürlük açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, “Yapılan mikroskobik analiz sonucu Amasra Küçük Liman ve Çakraz Sahilinde deniz yüzeyinde meydana gelen sarı renkli oluşumların polen kaynaklı olduğu tespit edilmiştir.

Hava ile atmosferde taşınan polenler; deniz, göl vb. su kaynakları ile buluştuğunda bu su kütlelerinin yüzeyinde özellikle kıyı kesim ve sahillerde birikerek sarı renkli kütlesel oluşumlara sebebiyet verebilmektedir.

Polen dışında ayrıca her iki bölgeden (Amasra ve Çakraz ) alınan deniz suyu numunesinde müsilaj oluşumunda rol oynadığı bilinen fitoplankton türlerine rastlanmamıştır”denildi.

Anahtar Kelimeler:
ÇakrazAmasraTübitak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
neden bu sene 2 yıl önce

geçmişte olmayan polen birikintisi bu sene daha mı çok ırmaklara akan kanalizasyonlar ne zaman arıtılacak yazık bartın çayından balık tutulamıyor bartın belediyesi ne zaman duyacak bu söylemleri. kaldırım işgalleri öyle ırmaklar böyle yollar patates tarlası logar kapakları inişli çıkışlı daha ne yazmalı. çatmaca kavşağı tam bir ölüm çözüm üretmek için hiçbir eylem yok. bisikletliler için as sarı tabelayı ez geç sonra nerde bisiklet yolu benimki de soru mu kaldırımlar esnafa kiralanmış durumda iken bisiklet yolunu kim takar. gülelim mi ağlayalım mı.