Öne Çıkanlar TTK Abdipaşa Kumluca Rıza Yalçınkaya Mavi Kapak Sezai Hangişi Amasra Ramazan

İşte Canlı Bombaların Ruh Hali
Psikolog Ariel Merari: “Canlı bombaların hepsi narsistik ruh yapısına sahip”

Dünyaca ünlü piskolog Ariel Merari, son zamanlarda Türkiye ve Dünya'da canlı bomba eylemlerini gerçekleştiren canlı bombaların ruh halini araştırdı.

Tel Aviv Üniversitesi’nden, İsrailli psikolog Merari, dünyada canlı bomba olarak seçilen kişilerin, ruh halini araştırarak kişilerin, narsistik bir ruh yapısına sahip oldukları ifade etti. Canlı bombaların, toplumlarda kendisine yer edinemeyen ve dışlanan kişilerden seçildiğini vurgulayan Merari şu ifadeleri kullandı: “Dünyada canlı bomba olarak seçilen kişilerin genelde dini duyguları kullanılarak beyinleri yıkanır. Kişilere beyin yıkama esnasında, canlı bomba olmayı kabul etmemeleri neticesinde korkak bir yapıya sahip oldukları empoze ediliyor. Korkak biri olmayı tercih etmeyen kişiler canlı bomba olarak ölümü tercih ediyor.”

Narsistik ruh hali

Narsistik ruh haline sahip kişiler, kendilerini özel ve önemli görürler, sıradan bir insan olmaktan çok korkarlar. Kendilerinin özel olduğunu göstermek için daima çabalarlar. Tıpkı köpek balıklarının boğulmamak için devamlı yüzmek zorunda oldukları gibi.

Haber: Şuheda AYDIN / Editör: Yalçın ÇELEN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.