41 şehidimizin evlatlarının eğitim masrafları karşılanacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Amasra'da madende şehit olan 41 şehidimizin evlatlarının eğitim masraflarını karşılayacaklarını açıkladı.

İlgili Foto Galeriye Git

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bartın’ın Amasra ilçesinde maden ocağındaki patlamanın ardından bakanlık rehber öğretmenleri ve psikolojik danışmanlarının bölgeye gittiğini belirterek, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak, 41 şehidimizin tüm evlatlarının eğitimlerini bugün itibarıyla üstlenmiş bulunuyoruz. O yavrularımızın tüm eğitim masraflarını biz karşılayacağız" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, MEB Şura Salonu'nda 'İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Sergisi ve Ödül Töreni'ne katıldı. Ankara Valisi Vasip Şahin, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ile imam hatip okullarında eğitim alan birçok öğrenci ve öğretmen de programa katıldı.

Bakan Özer, Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağındaki patlamada hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet dileyerek,

"Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu süreçte ilk andan itibaren tüm ekibimiz oradaydı. Yaraları sarmak için kalanların konaklama imkanlarına destek olmak için tüm okullarımızı, yurtlarımızı açtık ve sürekli sıcak yemek çıkardık. Bakanlığımızdaki tüm rehber öğretmenler, psikolojik danışmanlar hemen sahaya gitti; öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize, okuldaki diğer öğrencilerimize de psikolojik olarak destek olmak için. Milli Eğitim Bakanlığı olarak, 41 şehidimizin tüm evlatlarının eğitimlerini, bugün itibarıyla üstlenmiş bulunuyoruz. O yavrularımızın tüm eğitim masraflarını biz karşılayacağız. Burslar vereceğiz; tüm okul, kırtasiye masraflarını biz karşılayarak, onları yalnız bırakmayacağız" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Amasra
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.