Bartın'da 2022-2023 eğitim öğretim yılı, Vali Tevfik Başakar İlkokulu ve Ortaokulunda düzenlenen tören ile başladı.

İlgili Foto Galeriye Git

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan ve İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar’ın açılış konuşmasıyla devam eden törende;

Vali Dr. Nurtaç Arslan, “2022-2023 eğitim öğretim yılının sevgili öğrencilerimiz başta olmak üzere öğretmenlerimize, idarecilerimize, velilerimize, Bartın’ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, ilimiz için başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmemizi temenni ediyorum.” dedi. 

Öğrencilerin şiirlerini okumaları ve folklor gösterilerinin ardından ilk ders zilini çalan Vali Arslan, sınıfları ziyaret ederek öğrencilere başarılar diledi.

Vali Arslan törende yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve velilerimizle birlikte 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılına ulaşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün ilimiz genelinde 29340 çocuğumuz, ilk ders zilinin çalması ile birlikte yeniden okuluyla, arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle buluşuyor. Öncelikle yeni eğitim-öğretim yılının geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimiz, onları hayata hazırlayan öğretmenlerimiz, okul idarecilerimiz, değerli velilerimiz, ilimiz ve ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Eğitim, ülkelerin gelişmişlik düzeyini belirleyen etkenlerin en başında gelmektedir. Bir ülkenin gelişmesi ancak bilim, sanayi, sağlık, ulaşım, kültür, sanat, spor gibi her alanda topyekûn bir kalkınmayla mümkündür. Eğitim ise bu kalkınmanın lokomotifi niteliğindedir. Bir ülkenin ancak eğitim yolu ile kalkınabileceğini, eğitimin toplumların geleceğinin güvencesi olduğunu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk daha o yıllarda, Kurtuluş Savaşının ardından söylediği “En Mühim Ve Feyizli İşlerimiz Milli Eğitim İşleridir. Milli Eğitimde Mutlaka Muzaffer Olmak Lazımdır. Bir Milletin Hakiki Kurtuluşu Ancak Bu Suretle Olur.” sözleriyle ifade etmiştir.

Her ülkenin gelecekle ilgili mutlaka bir hedefi vardır. Bizim hedefimiz ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaktır. Bu hedefimize ulaşmanın tek yolu ise eğitime önem vermekten geçmektedir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirirsek, eğitim imkânlarıyla ne kadar buluşturabilirsek yarınlarımız da bir o kadar güçlü ve müreffeh olacaktır.

Bu anlamda bizler düşünen, araştıran, analiz eden, yeni fikirlere açık, sorumluluk duygusuna sahip, milli ve manevi değerleri benimsemiş, sosyal, üretken ve yaratıcı, bilgi ve iletişim çağının gerektirdiği özellikleri taşıyan insanı yetiştirme gayreti içerisindeyiz.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun bir biçimde yetişmeleri için de Devlet olarak bütün imkânları seferber etmekteyiz. Her geçen gün eğitim öğretim ortamlarını daha iyileştirmek, eğitimi çok daha iyi seviyeye getirebilmek adına önemli çalışmalar yapıyoruz.

Bu anlamda ilimizde, çocuklarımızın ve gençlerimizin daha nezih ortamlarda okuyabilmelerini sağlamak amacıyla okullarımızın fiziki alt yapılarını iyileştiriyoruz, eğitim yatırımlarımızı her geçen gün artırıyoruz. Öğretmen sıkıntımız yok, bu bizler için sevindirici bir durum. Ancak akademik başarı adına ilimizin bulunması gereken ve beklediğimiz seviyede olmadığını görüyoruz. Bunun için hepimize düşen görevler var. Valilik olarak bize, milli eğitim teşkilatı olarak idarecilerimize ve öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve en önemlisi de ailelerimize düşen görevler var. Bizler bir aile olarak eğitimin bir parçası olursak çocuklarımızın akademik başarılarını daha iyi seviyelere çıkarmış oluruz. Fakat tek amacımız çocuklarımızı, gençlerimizi bilgiyle donatmak, akademik olarak başarılı olmalarını sağlamak değildir. Ondan daha önemli olan onları iyi insan olarak yetiştirmek, ahlaklı, karakterli, özgüvenli, başarılı ve mutlu bireyler olarak hayata hazırlamaktır.

Sevgili öğrenciler;

Bugün yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanını, okulunuza, öğretmenlerinize, arkadaşlarınıza kavuşmanın sevincini yaşıyorsunuz. Bizler de sizlerin iyi bir eğitim öğretim dönemi geçirmenizi ve iyi eğitim almanızı sağlamak için çaba sarf ediyoruz.

Başöğretmen Atatürk “Yükselen yeni nesil, istikbal sizin eseriniz olacaktır.” diyerek sizlere olan güvenini çok açık bir şekilde ifade etmiştir. İstikbalimiz olan sizlerden beklentimiz, derslerinize sınıf geçmek amacıyla değil, öğrenmek için planlı ve düzenli bir şekilde çalışmanız, öğretmenlerinize her zaman saygı duymanız ve sizleri okutabilmek için her türlü fedakarlığı yapan ailelerinize karşı sorumluluklarınızı unutmamanızdır. Bu konuda sizlere inanıyor ve güveniyoruz.

Saygıdeğer öğretmenlerimiz;

Hepimizin gözbebeği ve yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımızın ve gençlerimizin daha nitelikli bireyler olarak hayata hazırlanmalarında size büyük görevler düşmektedir. Çok önemli ve sorumluluğu yüksek, kutsal bir görev yaptığınızı asla unutmayınız. En değerli varlıklarımızı vatanını milletini seven, Cumhuriyetimizin temel değerlerine bağlı, millî ve manevi değerlere sahip çıkan, çağdaş dünyayı takip eden ve bizzat ona yön veren, ahlaklı, dürüst, çalışkan insanlar olarak yetiştirmeniz için sizlere emanet ediyoruz. Onları en güzel şekilde yetiştireceğiniz konusunda hiç şüphemiz yok, sizlere güveniyoruz.

Değerli velilerimiz,

Eğitim ve öğretimin önemli bir parçası da sizlersiniz. Çocuklarınızın ilk öğretmenleri olarak sizler, bundan sonra eğitim öğretim konusunda öğretmenlerimize güvenmeli ve onların yönlendirmeleri doğrultusunda öğrencilerimizin eğitimine destek olmalısınız. Çocuklarınızla her konuda yakından ilgilenmeli, eğitim öğretimde amaçlanan kazanımların gerçekleşebilmesi için idareci ve öğretmenlerimizle iletişiminizi en üst seviyede tutmalısınız.

Bu duygu ve düşüncelerle; 2022-2023 eğitim-öğretim yılının sevgili öğrencilerimiz başta olmak üzere öğretmenlerimize, idarecilerimize, velilerimize, Bartın’ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, ilimiz için başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmemizi temenni ediyorum.

Editör: TE Bilişim