Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya Mehmet Ali Kıllı Emine KOÇOĞLU UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz Karabük

Esnaf mağdur, meslek odaları sessiz

Belediye Başkanı Cemal Akın’ın Gazetemize özel açıklamasında çevre yolu karayolları ağında Belediye olarak yapılacak bir şey yok derken, Ak Parti Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediyenin çevre yollarında imar planı düzenlemesi yapmadığı için işyeri önlerinin kapandığını söyledi. MHP İl Başkanı Sezai Bilgin çevre yolu Bartın Belediyesine verilsin bir günde sorunu çözeriz diyerek Ak Parti Milletvekili Yılmaz Tunç’a cevap vermişti.

Tartışmalar sürerken Sanayicilerin ve İş Adamlarının işyerleri girişleri karayolları tarafından tamamen kapatıldı. Sanayici ve Esnaflar konuya çözüm bulamazken, Bartın Ticaret Sanayi Odası’nın, Esnaf Sanatkarlar odasının ve diğer sivil Toplum kuruluşlarının neden sessiz kaldığını soran vatandaşlar, TSO başta olmak üzere tüm Odaların taşın altına elini koyması gerektiğini söylediler. Yurt dışı gezileri ile Bartın’ı en iyi şekilde tanıtan yaptığı ticari sözleşmelerle ekonomiye katkı sağlayan Ticaret Odası’nın çevre yolunda yapılan çalışmalarda esnaf ve sanayicinin yanında olması gerektiğine dikkat çeken esnaflar, Ticaret Sanayi odasının konuyla ilgili bir toplantı yapması gerektiğini belirttiler. Ticaret ve sanayi Odası bu tür sorunlara öncülük etmeli diyen esnaflar, biz odaya aidatımızı günü geldiğinde ödememiz gerektiğini biliyorsak, Ticaret Odasınında böyle bir durumda bizim sorunlarımızı çözmesi gerekir, TSO’nun asli görevi sanayici ve esnafa sahip çıkmaktır. Ama nedense konuyla ilgili hiçbir açıklama ya da bir girişim göremiyoruz dediler. Bartın Valiliği, Bartın Belediyesi, Tüm odaların ve sivit toplum kuruluşlarının katılımı ile bir toplantı düzenlenip, sorunlar görüşülmeli diyen esnaflar, herkes taşın altına elini koymalı şeklinde konuştular.

H.Karaman

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ersin 11 yıl önce

sayın ismail toksöz çevre yolundaki esnafın hali perişan.hiçbirşey yapmasanızda çıkın en azından birşeyler söyleyin.ziyaretler geziler olsun ama birazda kendinize bağlı olan aidatını aldığınız esnafın sesine kulak verin.yapmasanızda yapıyor görünmekte birşey yapmaktır.

Avatar
DUYARLI MÜŞTERİ 11 yıl önce

Esnafın güzel hatırı için ,yasalar ihlal edilemez.Şayet o mevkiden memnun değillerse,işyerlerini başka yere taşımalıdırlar.Müşteri kaliteli mal güler yüz ve de aldatılmayınca, her engeli aşıp o işyerinine gider.Kendi beceriksizliğinizi, başkalarına karayoluna bağlamanıza gerek yok,Bizim can güvenliğimiz, sizin kazancınızdan her zaman daha önemlidir.

Avatar
Vatandaş 11 yıl önce

Geline oyna denilince yerim dar, geniş yer gösterilince de yenim dar demiş.Ticaret odası,ne yapabilir,ki,yasalara karşı gelip suç mu işlesin istiyorsunuz.siz işyerinizi açarken oranın karayolu güzargahı olduğunu bilmiyormuydunuz.aklınızca siyaset yapıyorsunuz. Yemezleeerrrr:)))

Avatar
aydın 11 yıl önce

yorumlara bakıp gülüyorum. tam nasreddin hoca fıkrası. sen gel yol yapıyorum diye vatandaşın yolunu kapat. ondan sonra buraya işyeri açmayaydın. insaf ya. vatandaşın yararına olmayan bir yol neyin nesidir? esnafın mağduriyeti giderilmesi gerekir.

Avatar
reşit 11 yıl önce

bu ne perhis ne laubalilik arkadaş.işine gelmeyen başka yere gitsin diyen zihniyet.sizin tuzunuz kuru herhalde...

Avatar
esnaf 11 yıl önce

bartın da esnaf sanatkar odaları birliği var 7000 esnafın temsilcisi altında resmi araba acaba ne iş yapar

Avatar
Vatandaş. 11 yıl önce

Bartın Ticaret odasıve esnaf sanatkar odaları birliği,mevcut yasalara göre kurulmuşlardır,bu odalar Esnafın hukuk büroları,veya sendika değildir.kimse şahsı kaprislerini, Beceriksizliklerini,bu odalara yüklemeye kalkmasın.yemezleeeer.

Avatar
hasan zorlu 11 yıl önce

bizim ticaret odası yöneticileri o kadar gezdilerki son yıllarda maşallah hepsi göbekleri biyüdü, sorunları çözmede yada dile getirmede o kadar başarılı değiller ama boy boy ihitişamlı sahte gülücükler de başarılı lar, biz de odamız var diye seviniyoruz,nerde sorumlu oda yönetizileri yağ çekmeyle sırt sıvazlamayı bırakaın beyler siz kendi işinizi görürken biz sahipsiz kaldık.