Bugün 21 Mayıs... 21 Mayıs 1998 yılında yaşadığımız sel felaketinin üzerinden tam 22 yıl geçmiş...

İlgili Foto Galeriye Git

Bugün 1998 Sel felaketinin 22. yıl dönümü.

22 Yıl önce Gökırmak, Kocanaz ve Arıt Çaylarının birleşmesi ile oluşan Bartın Çayı’nın taşması sonucu Bartın ilimiz unutamayacağımız büyük bir sel felaketi yaşamıştı.

İlimizde yaşanan felakette, 4 vatandaşımız ölmüş, 1500'e yakın ev ve işyerinin sular altında kalmasıyla sonuçlanmıştı.

Ertesi gün (22 Mayıs 1998) tarihli bazı ulusal gazete haberleri:

22 Mayıs 1998 Milliyet Gazetesi haberi:

Bartın'da 7 mahallede 500 bina sular altında kaldı; ilin diğer kentlerle bağlantısı tamamen koptu. Elektrik ve suların kesildi. Merkezde ve ilçelerde fırınlar çalışmıyor. Yurttaşlar gıda stoku yapmaya başladı. Bartın, Bolu ve Karabük'ün bazı ilçelerinde okullar hafta sonuna kadar tatil edildi.

 Yüzde 70'i su altında kalan Bartın'a girilemiyor. Bazı vatandaşlar, evlerinin çatılarına çıkarak kurtarılmayı bekliyor. Kent merkezindeki Kemerköprü, Asma, Kavaklı, Orduyeri, Hendekyanı, Tuna ve Yalı mevkilerinde su girmedik ev ve işyeri kalmadı. Diğer illerle bağlantı kesildi. Kent içindeki yollar tahrip oldu. Mahalleleri birbirine bağlayan köprüler sulara gömüldü. İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı, Belediye Sosyal Tesisleri, Askeri Lojmanlar, Otobüs Terminali, benzin istasyonları ve kamu binaları sular altında kaldı. Oullar hafta sonuna kadar tatil edildi.

22 Mayıs 1998 Sabah  Gazetesi haberi:

Bartın'da şehrin yüzde 70'i su altında kaldı. Dışardan Bartın'a girmek mümkün değil.

Bartın ırmağının taşması ve küçük derelerin birleşmesiyle oluşan sel suları, özellikle Yalı, Hendekyanı, Orduyeri, Kemerköprü ve Karaağaçlık mahallelerinde yaklaşık 800 ev ve işyerinin zemin katlarını bastı. Kente dün sabahtan itibaren elektrik verilemezken, iletişim hatlarındaki arıza nedeniyle telefon görüşmeleri de yapılamıyor. Sel nedeniyle kent içi ve şehirlerarası trafik sağlanamazken, kente ulaşmaya çalışan ya da kentten ayrılmak isteyen yüzlerce araç, Bartın ve çevresindeki bölgelerde mahsur kaldı. Çalışanlar ile öğrenciler, yağış nedeniyle okul ve işyerlerine gidemedi. Bartınlılar, selin izin verdiği bölgelerde ekmek fırınları ve marketlere akın ederek, kuyruklar oluşturmaya başladı.

Editör: TE Bilişim