BARTIN’ın Kurucaşile İlçesi açıklarında avlanan balıkçılar, akşam saatlerinde tonlarca hamsi ile limana döndü. Limana kasalanan yaklaşık 100 ton hamsi kamyonlarla çevre illere gönderildi.
Balıkesir’in Bandırma ilçesinden gelen 3 balıkçı teknesi Kurucaşile açıklarında öğle saatlerinde ağ attı. Balıkçılar, akşam tonlarca hamsi ile Kurucaşile Limanı’na döndü.
Hamsilerin büyük bölümü limanda kasalara konulup kamyonlara yüklenerek çevre illere gönderildi.
3 gemi denizde avladıkları 100 ton hamsiyi yaklaşık 4 bin kasaya yerleştirdi. Kasalarla kamyonlara yerleştirilen hamsiler, çevre illerdeki balıkçı hallerine gönderildi.
Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, balıkçı tekneleri ve kamyon yoğunluğu nedeniyle limanda belediye olarak önlem aldıklarını söyledi. Bu yıl hamsinin az sayıda olduğunu ve limana getirilen hamsilerin kendilerini mutlu ettiğini belirten Sayın, “Belediye ekiplerimiz hem balıkçı teknelerinin personeline hem de vatandaşımıza gerekli kolaylığın sağlanması için gerekli çalışmaları yapıyor” dedi.