Öne Çıkanlar BAKKA Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya Feyzi Arıcı Mehmet Ali Kıllı Emine KOÇOĞLU UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü

Kozcağız'a Üniversite Yurdu

KOZCAĞIZ ÖĞRENCİ YURDU İLE HAREKETLENECEK

Bartın TV ekranlarından canlı olarak yayınlanan Seçim 2014 programının konuğu olan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Kozcağız’a öğrenci yurdu yapılması ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Kozcağız’ın Üniversitesinin yeni yapılan kampus alanına Bartın’dan daha yakın olduğunu belirten Milletvekili Tunç, “Bartın Üniversitemizin yeni kampus alanı Kozcağız’a Bartın’dan daha yakın. Kozcağız’da yurtlar yapıp öğrencilerimizin Kozcağız’da yaşamasını sağlayabiliriz. Belediye Başkanımız Mustafa Karaman’ın bu noktada talepleri var, yer noktasında tespitleri var. Bu anlamda Bartın Üniversitesi yeni kampus alanı tamamlandığında Kozcağız’da yurt binaları yapıp özel sektöre de devredebiliriz. Bu konuda teşvikler de var. Şu anda Bartın’da devam eden bin kişilik, 250 kişilik yurt yatırımları var. Bin kişilik yurt bitti, Kredi Yurtlar Kurumu’na kiralanacak. Bu şekilde Kozcağız’da da bunu yapabiliriz. Kozcağız’dan öğrencilerimiz çok yakın olan üniversiteye rahatlıkla gidip gelebilirler. Kozcağız’da bu şekilde hareketlenmiş olur” dedi.

KARAMAN: ÖĞRENCİLER İÇİN HERŞEYİ YAPIYORUZ

Yüksekokul için belediye binasını vermeye hazır olduğunu defalarca söyleyen Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, “Üniversite öğrencilerimizin Kozcağız’ı tercih etmeleri için otobüs satın aldık. Aracı öğrencilerimize tahsis ederek Kozcağız’dan her gün üniversiteye düzenli seferleri başlattık. Kozcağız halkı üniversite öğrencilerini ağırlamaya hazır. Vatandaşlarımızın en büyük isteği Kozcağız'da daha çok öğrencinin yaşaması. Ben buradan vatandaşlarımızın evlerini öğrenciler için hazır hale getirmelerini rica ediyorum. Yeni dönemde, devletimizin imkânı doğrultusunda veya şahıslar ile anlaşma yoluna gidilerek 500 kişilik bir öğrenci yurdunu Kozcağız'a kazandırarak ulaşım dâhil elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız” dedi.

S.Karaman

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.