Öne Çıkanlar Cemal Akın Bartınspor Kozcağız Bartın Belediyesi iftar Bolu Karabük Hasankadı

Küre Dağları Uluslararası Marka Olma Yolunda

Bartın ile Kastamonu il sınırları içinde yer alan, Küre Dağları Uluslararası Marka Olma Yolunda Batın'ın Ulus ilçesinde önemli bir toplantı düzenlendi.

Batı Karadeniz Bölgesi’nde Şenpazar, Azdavay, Pınarbaşı, Cide, Bartın Merkez, Ulus, Kurucaşile ve Amasra’dan oluşan 8 İlçe ve 123 Köyü kapsayan Küre Dağları Milli Parkı'nı tanıtmak ve uluslararası marka değerini yükselterek yerel ve ulusal kalkınmaya katkı sunmak amacıyla "Uluslararası Markalaşma Yolunda Küre Dağları" konulu toplantı yapıldı.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Ulus Doğa Park Otelde gerçekleştirilen toplantıya Vali Sinan Güner, Kastamonu Valisi Avni Çakır,

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, Tarım ve Orman Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Orhan Çatalçam, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altınsu, KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Güner, büyüklük bakımından Türkiye’nin en büyük 6. milli parkı olan Küre Dağları’na yapılan yatırımlarla önemli bir kazanım sağlandığını, bölgenin ulusal ve uluslararası çevrelerde tanınırlığının daha da artırılması için bölgeye UNESCO biyosfer rezervi gibi kritik uluslararası yeni bir markanın kazandırılması gerektiğini ifade ederek, “Bölgenin keşfine ve tanıtımına önemli katkı sağlayacak Küre Dağları Milli Parkı Prestij Kataloğu’nu tamamlayarak kamuoyu ile paylaşıyoruz. Bir taraftan da kamp ve karavan altyapısının, bisiklet rotaları, konaklama ve tesisleşme projelerinin geliştirilmesi gibi diğer çalışmalarımız da eş zamanlı olarak yürütülmektedir. Tüm bu çalışmalarımız tamamlandığında Küre Dağları’nın uluslararası boyutta önemli bir destinasyon olarak değiştiğini, sınıf atladığını ve artık ekoturizm açısından yenilikçi iyi uygulama örnekleri arasında adından sıkça söz ettirdiği günleri görmeyi umut ediyoruz.” dedi.  
Kastamonu Valisi Avni Çakır, BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altınsu ve KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç tarafından yapılan konuşmalardan sonra Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ve Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük tarafından Küre Dağları ile ilgili projeler ve yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Küre Dağları Milli Parkı Prestij Kataloğu lansmanının yapıldığı toplantıda, katılımcılardan Küre Dağları’nın tanıtım ve markalaşmasına yönelik öneri ve görüşler alındı. Ardından UNESCO Türkiye Milli Komisyonu (UTMK) Doğa Bilimleri İhtisas Komitesi Başkanı Prof. Dr. Nizamettin Kazancı, Küre Dağları’nın UNESCO programlarına entegrasyonuna ilişkin “Küre Dağları Milli Parkı ve UNESCO Biyosfer Ağı” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantı Küre Dağları’nın uluslararası bir markaya dönüştürülmesi amacıyla planlanan faaliyetlerin görüşülmesi, sorumlu kuruluşların belirlenmesi ve çalışmalara ilişkin kararların alınmasıyla sona erdi.


iOS ve Android uyumlu cihazlarınızdan Bartın'daki önemli gelişmelerden anında haberdar olun.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.