ZONGULDAK'ta maden işçilerinin düzenlediği kampanya ile alınan 130 bin lira değerindeki kamyonet, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) bağışlandı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan maden işçileri ve Genel Maden İşçileri Sendikası'nın (GMİS) katkılarıyla düzenlenen kampanya ile 130 bin lira değerinde kamyonet alındı.

Kamyonet, Suriye'nin Afrin bölgesindeki töreristlere yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtı'na destek için TSK'ya bağışlandı. Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen törene, Vali Ahmet Çınar, Zonguldak Emniyet Müdürü Metin Turanlı, Zonguldak Başsavcısı Hakan Yağız, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, TTK Müdür Vekili Ercan Gebeş, Zeytin Dalı Harekâtı'nda gazi olan Uzman Çavuş Serkan Arık ve Astsubay Üstçavuş Uğur Günaydın ile maden işçileri katıldı.

Ellerindeki Türk bayrakları ve baretleriyle törene katılan maden işçileri, "Mehmetçik asla yalnız değildir", "Maden işçisi askerin yanında", "Maden işçisi Afrin'e gitmek istiyor", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı. Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, maden işçileri olarak yer altında ülke ekonomisine katkı için şehit olurken, kahraman ordu ve güvenlik güçlerinin de ülkenin birlik ve beraberliği için şehit olduğunu söyledi. Her zaman devlet ve milletin yanında olduklarını söyleyen Demirci, maden işçilerinin talebi doğrultusunda alın teriyle kazanılan, helal katkılarıyla alınan kamyoneti TSK'ya bağışladıklarını ifade etti.