11.5 Km'lik Terfi Hattının 6.5 Km.'si Tamamlandı

Bartın Belediyesi tarafından Çayır Köyü’nde bulunan alternatif suyu kente getirmek için yürütülen terfi hattı oluşturma çalışmaları sürerken bir taraftan da çalışmalar dolayısıyla hasar gören yollar sorunsuz hale getiriliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın kentte 11,5 km uzaklıktaki Çayır köyde kurulan keson kuyulardan itibaren oluşturulan terfi hattının 6,5 km’lik bölümünü tamamladıklarını söyledi. Açıklamasında hat oluşturma çalışmaları hızla sürerken üst yapıda meydana gelen sıkıntıları da titizlikle ortadan kaldırdıklarını önemle belirten Akın, “Çayır Köy'de bulup keson kuyuları ve enerji nakil hatlarını tamamladığımız günde 9 bin tonluk alternatif suyumuzu getirmek için başladığımız 11,5 km terfi hattı oluşturma çalışmalarımız hızla devam ediyor. Depolama ve arıtma tesislerimize kadar sürecek olan terfi hattının 6,5 km’sini tamamladık.  Şu an, bir taraftan bu çalışmalar sürerken bir taraftan da Fen İşleri Müdürlüğü'müze bağlı ekiplerimiz iş makinelerimizle birlikte alt yapı çalışması yapılan güzergâhtaki yan yolları ve diğer hasar gören noktaları sorunsuz hale getiriyor” dedi.

DOĞAL GAZ GEÇEN YOLLARI DÜZENLEMEYE DEVAM EDİYOR

Bartın Belediyesi mahallerde doğal gaz alt yapı çalışmaları dolayısıyla hasar gören yol ve kaldırımları yeniden düzenleyerek sorunsuz hale getirmeye devam ediyor. Ekipler doğalgaz alt yapısı sonrası yürütülen yol düzenleme çalışmaları kapsamında kısa süre önce Orta Mahalle’ye bağlı Hacı Balık Sokak’ta da bir yolu yeniden düzenledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın mahallelerde alt yapı çalışmaları dolayısıyla hasar gören yolları hızla sorunsuz hale getirdiklerini belirterek bu konuda doğalgaz firmasıyla da koordineli şekilde çalışarak faaliyetlerin yapıldığı tüm cadde ve sokaklardaki yolları çalışma programına dahil edip en kısa sürede düzenlediklerini söyledi. Akın açıklamasında “Doğalgaz alt yapı çalışmaları sonrasında başlattığımız üst yapı düzenleme çalışmalarımız Orta Mahalle’de devam ediyor. Bu çerçevede Hacı Balık Sokak'ta doğalgaz mesken bağlantısı oluşturma çalışmaları dolayısıyla hasar gören bir yolumuzu daha yeniden düzenleyerek sorunsuz hale getirdik” dedi.

ASMA CADDESİ’NDE ALT YAPI ARIZASI ONARILDI

Belediye ekipleri Asma Caddesi’nde meydana gelen bir alt yapı arızasına kısa sürede müdahale etti. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler caddede meydana geldiği bildirilen sorunu haber alır almaz olay yerine intikal ederek sorunu çözdü. Çalışmayla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, bu ve buna benzer alt yapı arızaları dolayısıyla vatandaşlar sıkıntı yaşamasın diye 24 saat esasıyla görevli ekiplerle çalıştıklarını söyledi. Akın açıklamasında, “Mahallelerimizde vatandaşlarımız huzurla sıkıntısız şekilde yaşasın diye ne gerekirse yapmaya devam ediyoruz. Kırtepe Mahallesi'ne bağlı Asma Caddesi'nde meydana gelen bir kanalizasyon arızasını da bu kapsamda onararak bu noktada da vatandaşlarımızın mağdur olmasına izin vermedik Alt yapı bakım ve onarım çalışmalarımız bundan sonra da ihtiyaç duyulan her noktada sürecek” dedi.

MAHALLE YOLLARINI TAZYİKLİ SU İLE TEMİZLİYOR

Bartın Belediyesi mahalle yollarını düzenli olarak tazyikli su ile yıkamaya devam ediyor. Belediye Başkanı Cemal Akın konuyla ilgili açıklamasında temizlik işleri ekipleriyle sadece süpürme, çöp ve kül kaldırma çalışmaları yapmadıklarını tüm bunlarla beraber mahalle yol ve kaldırımlarını da düzenli olarak tazyikli olarak yıkadıklarını söyledi.
Akın açıklamasında “Mahalle yollarımızı düzenli olarak tazyikli su ile yıkayarak hem görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyoruz hem de sağlık tedbirleri alıyoruz. Temizlik ekiplerimiz şuan yol yıkama çalışmalarımız çerçevesinde Esentepe Mahallesi yollarını da yıkıyor” dedi.

TUNA MAHALLESİ’NDE YOL VE KALDIRIM DÜZENLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Bartın Belediyesi tarafından Tuna Mahallesi’nde başlatılan yeni yol ve kaldırım düzenleme çalışmaları aralıksız şekilde sürüyor. Başkan Cemal Akın’ın bir süre önce daire müdürleri ve mahalle sakinleriyle birlikte incelediği 211.Sokak’ta başlatılan çalışmalar çerçevesinde iş makineleriyle ve fuller malzemelerle zemin tesviyesi işlemlerinin yapılmasının ardından beton parke taşlarla yol ve kaldırım oluşturma çalışmalarına başlandı. Belediye Başkanı Cemal Akın çalışmalarla ilgili açıklamasında, “Tuna Mahallesi'ne bağlı 211.Sokak yollarını düzenlemek üzere başlattığımız çalışmalar devam ediyor. Ekiplerimiz şuan sokağın düzenlenmesine ihtiyaç duyulan tüm noktalarında ve Menekşe Sitesi çevresindeki yollarda beton parke taşlarla düzenleme çalışmaları yapıyor” dedi.

ÇALIŞMALAR TOSCUOLU SOKAK’TA SÜRÜYOR

Bartın Belediyesi doğalgaz ve diğer alt yapı çalışmaları dolayısıyla hasar gören yol ve kaldırımları yeniden düzenlemeye devam ediyor. Belediye kısa süre önce Demirciler Mahallesi’ne bağlı Toscuoğlu Sokak’ta da alt yapı çalışmalarının yapıldığı eski hasarlı yapıyı tamamen söktükten sonra yol ve kaldırım düzenleme çalışmalarına başlamış yol düzenleme çalışmalarını büyük ölçüde tamamlamıştı.  Ekipler şimdide düzenleme çalışmalarına aynı sokağın doğalgaz mesken bağlantılarının tamamlandığı noktalarda devam ediyor. Belediye Başkanı Cemal Akın çalışmaya ilişkin açıklamasında tüm mahallelerde alt yapı çalışmalarının hasara uğrattığı her noktayı çalışma programına dahil edip süratle eskisinden de güzel olacak şekilde yeniden düzenlediklerini belirterek Demirciler Mahallesi’ne bağlı Toscuoğlu Sokak’ta da aynı şekilde hasara uğrayan noktaları en güzel şekilde sorunsuz hale getirdiklerini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
Cemal Akın
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.