Bartın Kitap Fuarı için ilimize gelen ünlü gazeteci Yavuz Donat, köşesinde Bartın'a geniş yer ayırdı.

Bartın Belediyesi 25.Uluslararası Kitap Fuarı açılış programı için ilimizi ziyaret eden Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Köksal Toptan ve eşi Emekli Yargıtay Hâkimi, Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı(ÖZEV)Kurucu Başkanı Yazar/Şair Saime Toptan için Bartın’a gelen Gazeteci ve Köşe Yazarı Yavuz Donat, Sabah Gazetesi’nde ki köşe yazısında Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ı,  25.Uluslararası Kitap Fuarını ve Bartın’ı ele aldı. 29 Kasım 2022 Salı günü “Huzur Kenti”, Bartın’a Yolunuz Düşerse”,“Bartın’a Hanım Eli Değmiş” ve “Teşekkürler” başlıklarıyla yayımlanan köşe yazısında Donat, Bartın Valisi Nurtaç Arslan ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın çalışmalarına ve aralarında geçen sohbete değindi. 

“Huzur Kenti”

“Huzur Kenti” başlığıyla yayımlanan Yazısında Donat şu ifadeleri kullandı; “Cemal Akın... Bartın Belediye Başkanı... 3'üncü dönemi. "Bartın'da ne var ne yok?" diye sorduk. Cemal Başkan anlattı... Herkes işinde gücünde... Huzurlu bir bölge.Siyaset... Henüz çok konuşulmuyor... Düşük yoğunlukta.Milletin gündemi... İş... Ekonomi... Hayat pahalılığı. Cemal Akın, "Kauçuk fabrikası yapılıyor" dedi... Özel sektör... 600 istihdam. Büyük şehirlerindeki... Büyük marketlerdeki uçuk fiyatlar burada yok... Esnaf kanaatkâr. Belediye Başkanı, "Yatırımcı geliyor" dedi. Gelenler büyük yatırımcılar... Zira Bartın'ın geleceği parlak.

“Teşekkürler”

“Teşekkürler” başlığıyla yayımlanan yazısında Donat, Kitap Fuarına değindi. Donat, yazısında şu ifadeleri kullandı; “Engellilere destek için harcanan bir ömür... Saime Toptan'ın hayat hikâyesi.
Bartın'da, imza günü vardı... Kitaplarını imzaladı. 3 kitap... İçimizdeki Engeller... Engel-siz Bir Hayat... Engelli Kim? Teşekkürler Saime Hanım... Allah razı olsun.”

“Bartın’a Hanım Eli Değmiş”

“Bartın’a Hanım Eli Değmiş” başlıklı yazısında Donat, Vali Dr. Nurtaç Arslan’ı konu aldı. Vali Arslan’dan övgü ile söz eden Donat; “Vali Yardımcısı Uğur Karakaya... Bartın'ı birlikte gezdik. Tam bir yıl önce gelmiştik... Sorduk... "Bartın'da neler değişti?" Dr. Nurtaç Arslan... Eski kaymakam... Bartın Valiliği'ne atandı... 12 Mayıs 2022. Hafta içi... Hafta sonu... İlçe, köy, mahalle dolaşıyor... Bürokratlarla birlikte. Bartın'ın 263 köyü var... 165'ini ziyaret etmiş. Çözüm odaklı... Gerçekten Bartın'a hanım eli değmiş. Her gün bir maden kazası şehidinin evinde... Şehit eşleri... Öksüzler, yetimler... Ona, "Vali Anne... Vali Abla" diyorlar... Karşılıklı gözyaşı döküyorlar. Vali Nurtaç Arslan, Bartın'a yakışmış... Bartın çiçek açmış” ifadelerini kullandı. 

“Bartın'a Yolunuz Düşerse”

Evlenecek Çiftlere Müjde Evlenecek Çiftlere Müjde

“Bartın'a Yolunuz Düşerse” başlığıyla yazdığı yazısında ise Donat; “Galla Pazarı'nı mutlaka görmelisiniz... Kadınlar pazarı... Üretiyorlar, satıyorlar... Sağlıklı, organik ve ucuz. Sokak hayvanlarının evleri var... Küçük mekânlar... 700 kedi, köpek. Hayvana kötü muamele... Yok böyle bir densizlik. Evet... Bartın'a yolunuz düşerse... Manda yoğurdu yemelisiniz... Dönüşte, evinize de götürebilirsiniz. Ve... Amasra... Yerin üstü bir tarih... Yerin altında bir şehir daha var, derin tarih. Unutmadan... 1460... Fatih Sultan Mehmed, Amasra'ya hâkim bir tepeye geldiğinde... "Lala, lala" der: Çeşm-i cihan (Dünyanın gözbebeği) bu mu ola?” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim