Güney Kore Temasları Sona Erdi

BAŞKAN CEMAL AKIN VE BAKKA’NIN GÜNEY KORE TEMASLARI SONA ERDİ

BAKKA (Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı) Teknik Çalışma Ziyareti kapsamında 22 - 30 Kasım tarihleri arasında Güney Kore’de bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın burada, beraberindeki heyet ile birlikte yoğun bir program çerçevesinde inceleme ve temaslarda bulundu.

Akın ve beraberindeki heyetin Güney Kore Teknik Çalışma Ziyareti; Tekno Park Birliği ziyareti, Panoramik Şehir Turu, İş Merkezi ziyareti, teknolojik inceleme gezileri ve Namsan Kulesi ile Gyounbuk Sarayı’nın yer aldığı kültür turunun ardından sona erdi.

Ziyaretin ilk günü Türkiye Seul Büyükelçiliği ve Seul Müşavirliği’ni ziyaret edip Samsung ve Hyundai firmalarında incelemelerde bulunan Başkan Akın ve beraberindeki heyet, bir sonraki gün ise Incheon Limanı, Compact Smart City (IFEZ) (Incheon Serbest Ekonomi Bölgesi), POSCO Ar-Ge Merkezi ve Inheon Teknopark’ı ziyaret edip buralarda da incelemelerde bulunup çeşitli bilgiler edinmişti.

Belediye Başkanı Cemal Akın, BAKKA heyeti ile birlikte gerçekleştirdiği ziyaret programı çerçevesinde Kore savaşında şehit düşen Türk askerlerinin kabirlerinin ve onların anısına yapılan anıtın yer aldığı Şehitliği de ziyaret etmişti.

Daewoo Tersanesi’ni ve POHANG Demirçelik Fabrikasını ziyaret edip fabrika çevresindeki kümelenmeyi de yerinde inceleyen heyet Cuma namazını, (Seoul Central Masjid) Seul Merkez Camii’nde kıldıktan sonra Güney Kore Tarih Müzesini de ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Cemal Akın, Dünya’nın 10 büyük gemi üreticisinden 7’sine ev sahipliği yapan Güney Kore’nin gemi inşa, tersanecilik sektörlerindeki ve bu gibi bir çok konudaki gelişiminin bölgemiz için örnek teşkil ettiğini belirterek Kore’deki yoğun ziyaret ve toplantı programı kapsamında incelenen yerler ve yapılan temaslarla oldukça faydalı birikimler elde ettiklerini ve ziyaretin çok verimli geçtiğini söyledi.

Akın açıklamasında, “Dünyanın 10 büyük gemi üreticisinden 7sine ev sahipliği yapan Güney Kore gemi inşa, tersanecilik sektörlerindeki gelişimi ve bir çok konuda bizim için önemli bir ekonomik partner konumundadır. Bu bağlamda, Bartın Belediye Başkanı olarak Yönetim Kurulu Üyesi olduğum BAKKA’nın aldığı karar çerçevesinde 2015 yılı içerisinde yürütmekte olduğumuz Ar-Ge ve Yenilik Strateji Çalışmaları kapsamında dünyada öncü ülkelerden biri olan Güney Kore’yi ziyaret ederek buradaki başarılı örnekleri yerinde gördük. Bu çerçevede BAKKA yönetim kurulu üyeleriyle birlikte gerçekleştirdiğimiz bu teknik ziyarette bölgemizdeki demir-çelik fabrikalarının ve bunlar arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi, fabrikaların varlığının kümelenmeye ve yan sektörlerin gelişimine etkilerini inceledik. Ziyaret çerçevesinde yaptığımız inceleme ve toplantılarla bölgemize fayda sağlayabilecek birçok konuda gözlem ve bilgi alışverişi gerçekleştirdik. Oldukça verimli geçen bu ziyaretin memleketimiz ve bölgemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Cemal Akın
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.