Bartın, Kırtepe Mahallesi 167.sokak. Çarşı merkezimize en yakın sokaklardan biri. Yaklaşık 1 yıldır ortasından merdiven geçen bu sokak hareketli. Sabah saat 8’den itibaren bazı  lise öğrencileri okullarına gitmeyerek 167.sokakta zamanlarını geçiriyorlar. Çoğunluğu lise çağında olan öğrencilerin yanında okul çağını çoktan geçmiş, hatta askerliğini yapmış saçları dik jöleli,  yırtık kot pantolonlu gençler var. Hava Lokali merdivenleri, Cumhuriyet okulunun arka sokakları, Asma’ya inen merdivenler her yerde manzara aynı.Şimdi diyeceksinizi bunda ne var.Çok şey var.Mahalleli ve sokak sakinleri şikayetçi.Konuyu yetkililere iletmişler ama umursayan olmamış.Zaten bu doğal halkın derdini önemsememek son zamanlarda bürokraside moda oldu. Nasıl olsa Bartın kafa dinleme yeri.Amasra’da salata- balık, İnkum’da yazın bol güneş, kumsal, deniz, ayın 15’de bankamatikte maaş.

EMNİYET-MİLLİ EĞİTİM

İş gene Bartın yerel medyasına düştü. Halkın şikâyetçi olduğu konularda araştırma yapık. Saat 7-45 itibaren söz konusu sokaklarda incelemelerde bulunduk. Sokaklar buluşma noktası olmuş. Üstünde lise forması kız çocukları, ellerinde sigaralar yanlarında 20’li 30’lu yaşlarda adamlar. Elbette kimsenin bekçisi değiliz. Ama mahalle halkı durumdan şikayetçi. Gençlere müdahale etseler cevap’’sana ne oluyor babalık’’ oluyor. Okul saatinde öğrenciler merdivenlere oturmuş. Öğretmenleri nerede diye sormuyor. Zaten anne-babasının arayıp sormadığını onlar neden arasın. Zihniyet bu. Ortalıkta poliste yok. Emniyet kendilerine intikal eden konu olmadıkça müdahale etmez. Mantık bu. O zaman vatandaşın sorusunu biz soralım’’Milli Eğitim ve Emniyet nerede?’’

BİR GENÇLİK

Bartın gençliği can çekişiyor. Son dönemlerde televizyon ve internetin etkisi tüm Türkiye’de olduğu gibi Bartın’da hissediliyor. Bir taraf Kurtlar Vadisinde dolaşırken, diğer taraf Öyle Bir Geçer Bir Zaman’da takılı kalmışlar. Gençlerinin hepsinin bir model aldıkları dizi yıldızı var. Birbirlerine gerçek adları ile değil dizi karakterleri ile hitap ediyorlar. Okul saatinde gençler kafelerde. Kontrol yok. Yetişme çağında, eğitim kuşağında olan bir nesil dizi furyasında kısır bir döngüde yaşıyor.2023 Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılında bu gençlik görev alacak. Bir düşünün Türkiye’nin geleceği beyaz dizi kuşağında yetişiyor. Vay halimize. Biz yazdık sesimizi duyan bir etkili ve yetkili müdür var mı?