İyisi ve kötüsü ile bir yılı daha geride bıraktık.Dünyada ve ülkemizde taşları yerinden oynatacak olaylar sinsilesi birbirini izledi.2011 yılını genel hatlarıyla,her insanın aklında kalan en önemli olaylarını paylaşmak istiyorum.Şimdi bütünden parçaya doğru ilerleyelim ve bakalım dünyamızda neler olmuş,bir hatırlayalım.

Dünya genelinde en önemli olay El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in öldürülmesi idi.Bin Ladin Pakistan'da yapılan kara operasyonu sonucunda öldürüldü.

Öldürülen tek lider,yıkılan tek dikta Ladin değildi.Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi de aynı kaderi paylaştı.Bunun yanında lider kıyımına Hüsnü Mübarek de ekleniyor, Mısır devrimi sona eriyordu.Avrupa ve ABD nin çok eskilere dayanan politikası günümüzde de etkisini gösteriyor,Orta Doğu süreci ve yapılanması 2011 yılı itibari ile şekilleniyordu.

Gelelim Japonya' ya.Japonya'nın gördüğü sıkıntı dış kaynaklı değil,doğal afet ve ihmalkarlıklardan olmuştu.Deprem ,ardından tusunami ve en son olarak önlenmesi gereken nükleer facia.

Gelelim  ülkemize:

Bu sene laiklik sürtüşmelerinin ve kelimenin ne anlama geldiğini,bir müslümanın ne kadar laik olabileceğini tartıştık.Tartışmamız gereken o kadar konu varken,belki de en tartışmasız konuda boğulduk gittik!

Sözleşmeli öğretmen ve personel bu sene kadrolu hayatı yaşadı.Aynı işi yapan ;fakat farklı statü ve sıfatlarla anılan memurların zaten bu hakkı idi.Eş durumu tayinleri ve kadroluya geçişte seçim öncesi olan bir oluşum olsa da bu işten herkes memnun oldu.

Gelelim kadınlara;kadının şiddet gördüğü bu yıl farkedildi."Cennet annelerin ayakları altında" veya "evi dişi kuş yapar" vecizeleri doğrultusunda  "Kadına Şiddet"  yasası genişletilerek yasada yerini aldı.

Bir bakmışız aylar ilerlemiş ve temmuz olmuş.Paşalarımız 'paşa paşa' istifa etti(rdi)ler.Şaşırdık!Genel Kurmay Başkanı Org. Işık Koşaner görev süresinin 1 yılını doldurmadan istifa etmesi,Kara ,Deniz,Hava Kuvvet Komutanları'nın emekliliklerinin istenmesi gayet şaşırtıcı ve manidar idi.

Bu yıl içimizi yakan olaylar ve felaketlerle de karşılaştık.Terör ve deprem herkesi derinden etkiledi.Çukurca'ya gece 01.00' de düzenlenen baskın,doğudaki öğretmenlerin kaçırılması,olayların tüm ülkeye yayılması ve sıçraması(sivillere) herkesin sabrını taşırdı.Vandaki 7.2 lik deprem ise; deprem kuşağında olan ve 'ALLAH'ın takdiri' sözlerinin arkasına saklanmamamız gerektiğini  bizleri  tekrar uyardı.Deprem değil, eğitimsizlik yıkar sözünü de görmüş olduk.

Bir diğer deprem de futbolda gerçekleşti.Şiddet ve temiz futbol altında çıkan yasanın yansıması beklenden fazla oldu.Fenerbahçe  Kulübü'nün Başkanı'nın halen tutuklu olması,kitlesel tepkilerin artması sebebiyle yasa değitirilmeye "Acaba bu yasa ağır mı oldu?" mırıldanmalarına neden oldu.Caydırıcılığı düşünülerek çıkartılan yasa dönütü ters tepti.Bu görülüyor ki bazı yasalar sonucu çokta düşünülmeden sebebsiz el kaldırma ile yapıldığını gördük

Sene biterken Fransa-Ermenistan-ABD-İngiltere -İsrail ortaklığı ile olan "İnkar Yasasının"kabulu.Ermenilere 4T'yi bize ve herkese aksettirme konusunda yardım ediyorlar.Soykırımı Tanıma,Tanıtma;Tazminat ve Toprak.Sarkozy'nin oy kaybı sonucunda sosyalistlerden önce kendine iç politika yapıp kendisine kaynak yaratmasıda olayın diğer bir sebebi.Neyse....

İşte 2011....
 
İnşallah 2012' de bizi ve ülkemizi üzen, sıkıntıya düşüren hiç bir olay yaşanmaz.Yeni yıl herkese sağlık,huzur ve mutluluk getirsin... İYİ SENELER.