Yeni MEB çalışmasına göre, 2013 itibari ile 4. Sınıftan başlayarak 12. sınıf dahil çocuklar her Mart sınav olacakmış.
Sınavlar kaldırılıyor dediklerinde buna inanan iyimserlerden olmadım. Çünkü sınavsız bir yerleştirmenin mümkün olmadığı çok açık. Üstelik bu kadar genç nüfus varken ve az sayıda çok iyi okul varken!
Sınav beni korkutmuyor. Her yıl olduğunda alışacaklardır ve stres kalkacaktır kanımca. Önemli olan sınavların çocuklarımızı doğru ölçmesi ve ülkedeki derin eğitim adaletsizliğinin giderilmesi!
Sorunun tek doğru cevabı beklendiginde tek tip düşünmeye yönlendirilmiş bir nesil oluşturuluyor. Sorun sınav değil, sınavın nasıl bir ölçme ve yerleştirme yaptığı? Benim oğlum 5. sınıf ögrencisi.
Saçma sapan sorularla çocukları ayrıştırmak yerine her çocuğun içindeki yeteneği ölçecek ve adil değerlendirecek bir sistem olmalı! Hayırlısı diyelim. Bakın,Bartın'daki çocukla Amerikan kolejindeki çocuk aynı katsayı ile ingilizce sınavı olup yerleşiyor! Bu adil mi!
Okullar yurtdışında sınavsız sanılıyor. Değilmiş, evet ABD'de yüzlerce uyduruk üniversite varmış. Ben ailenin çocuğunu okula getirmesine karşıydım. Çocuk kendi gitsin-gelsin diyordum. Geçenlerde Twitter'da Berna Laçin'in yorumu dikkatimi çekti.
Bir yakını çocuğunu Amerika'nın Duke Üniversite'sine sokmuş ve adamlar aile de yanında geldiği için artı puan vermişler.
Aynı olayı bende yaşadım. İzinli bir günümde oğlumu okula ben bıraktım. Okuldaki durumu hakkında bilgi aldım öğretmenlerinden. Görüşme sonrasında sınıf öğretmeni dedi ki bana, sık sık okula uğrayıp oğlum hakkında öğretmenleri ile bilgi alışverişi yapmamın iyi olacağını söyledi.
Not: Çocuklarımıza aile desteği önemli.
Yerel
Asayiş
Foto
Trend Haberler
Maden Ocağında Göçük: 25 Yaşındaki İşçi Hayatını Kaybetti
Bartın-İnkumu Yolunda Feci Kaza: 1 Ölü 3 Yaralı
Bartın’da Güvenli Trafik İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Başkan Yalçınkaya, Özel Güvenlik Personeliyle Buluştu
Bartın'ın da Yer Aldığı 69 İlde Dev Narkotik Operasyonu
Bartın'da Uğur Karakaya'ya Duygusal Veda