Misafir geldiği zaman yer gösterilir. Mübarek RAMAZAN'ımıza gönlümüzün başköşesinde yer göstere bildik mi?
Sonra ne yersin ne içersin diye sorabildik mi?
Bu insanlara sorulan bir soru, ne yersin ne içersin diye. Ama her varlığın bir gıdası vardır. RAMAZAN 'da bir varlıktır. Onunda gıdası vardır. Onunda gıdası müminlerin RAMAZAN ayında yapmaları icap eden şeyleri yapmalarıdır. O zaman RAMAZAN yine gelir. Yapmaları icap eden şeyler yapılmaz ise RAMAZAN kırılır bir daha gelmez.
Olur mu kardeşim ŞABAN ayından sonra RAMAZAN geliyor nasıl gelmez diyebilirsiniz. Biraz etrafımıza bakıverelim. Herkese gelmiyor RAMAZAN. Niye, demek ki vakitle alakalı değil. Gönülde ona yer vermek ile alakalı.
Efendimiz şöyle buyuruyor Beşir ve Müjdeci sıfatı ile; RAMAZAN’ın gelmesine sevinen kişiler, daha gelmedi, geldi idi geliyordu, sevinenler sürür (Neş'e ve sevinç) hissedenler nara (Cehenneme) müstahak olsalar bile CENNET’liktirler.
Trend Haberler
TTK Amasra’da Acı Ölüm: Madenci Mesaide Hayatını Kaybetti
Komşuda Garip Olay: Öğrenci yarı çıplak binadan atladı
Bir Devrin Sonu; Danıştay Hattat’ın Lisansını İptal Etti
Cinsel İstismar Soruşturmasında Anne de Tutuklandı
Amatör Kümede Mücadele Edecek Bartınspor’da Görev Dağılımı
Bartın’da Irmak Kenarında Erkek Cesedi Bulundu