Bartın TSO'dan yapılan açıklamada; "2009 Mahalli İdareler seçimlerinde Bartın’a gelen sanayi ticaret bakanı odamızı ziyaret etmiş, ziyarette yapılan toplantıda Bartın OSB’nin arıtmaya ihtiyacı olduğu dile getirilerek 2009 senesinde Sanayi ve Ticaret Bakanı olan şuan ki Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan’ dan söz alınmıştır. O günden bu güne bizimde takip ettiğimiz gibi Sayın Valimiz İsa Küçük ve Sayın Vekilimiz Yılmaz Tunç’un takipleriyle nihai olarak 31.07.2012 tarihinde Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığında 3 firmanın ihaleye girmesi ile ihalesi yapıldı. İhale komisyonunda Bartın’dan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Toksöz ile Bartın İl Özel İdare Genel Sekteri İbrahim Kayış bulunurken Komisyonun Başkanı Metin Demirtürk, Başkan Yardımcısı Ayhan Orhan ve üyeler Bülent Atay, K. Devrim Oğuz, Melek Erkek ihale komisyonunu oluşturarak Bartın OSB arıtma ihalesini gerçekleştirdiler. Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığında nihai olarak ihalesi yapılan bartın osb artıma tesisi ihalesinin 1 ay içerisinde kesinleşmesi beklenmektedir. Müteahhit firma süresinin 24 ay olmasına rağmen 6 ile 8 ay içerisinde bitirilmesi düşünülmektedir. 2012 fiyatları ile 3.915.844 TL’ ye ERYA İnş. Turizm ve Tic. AŞ. İle Güvenç Yapı ürünleri San. ve Tic. Limitet. Şirketi ortaklığı ihaleyi aldı. Artaş End. Tesisat. Tah. Tic. AŞ. 5.739. 284 TL ile ikinci oldu. MPE Mühend. İnş. Tah. ve Dış Ticaret. AŞ. 5.645. 000 TL ile üçüncü oldu. " denildi.

BARTIN HEYETİNDEN ZİYARETLER

Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığında gerçekleştirilen Bartın OSB Arıtma Tesisi İhalesinin ardından birtakım ziyaretlerde bulunan heyet, Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Ramazan Yıldırım’ı makamlarında ziyaret ederek yeni görev yerinde başarılar diledi. Heyette bulunan Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Toksöz, İl Özel İdare Genel Sekteri İbrahim Kayış, Bartın OSB Müdürü Ferruh Harçvuran’ın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Ramazan Yıldırım Bartın sanayisinin gelişimi adına yapılacak olan girişimlerin her zaman destekçisi olacaklarını belittiler. Günün anısına heyet tarafından hediyelerin verilmesinin ardından ziyaret sona erdi.

Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığında gerçekleştirilen Bartın OSB Arıtma Tesisi İhalesinin ardından birtakım ziyaretlerde bulunan heyet Sanayi Bölgeleri Genel Müdür Vekili Yaşar Öztürk’ ü makamında ziyaret etti. Heyette Heyette bulunan Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Toksöz, İl Özel İdare Genel Sekteri İbrahim Kayış, Bartın OSB Müdürü Ferruh Harçvuran bulundu. Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Toksöz ile beraberindeki heyet Sanayi Bölgeleri Genel Müdür Vekili Yaşar Öztürk’e yeni görevinde başarılar diledi. Sanayi Bölgeleri Genel Müdür Vekili Yaşar Öztürk ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirmesinin ardından Bartın OSB’nin genel durumu ve ihtiyaçları hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Günün anısına heyet tarafından hediyeler verilmesinin ardından ziyaret sona erdi