Düzce'de yaşanan 5,9 şiddetindeki deprem Bartın'da da hissedildi. Deprem anı bir işyerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

İlgili Foto Galeriye Git

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre Düzce Gölyaka merkezli 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem, Marmara, İç Anadolu ve Trakya bölgelerinde hissedilirken merkez üssü Düzce'de bazı binalarda çatlaklar oluştu. AFAD tarafından yapılan son açıklamada,

"Düzce Gölyaka’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından saat 09.05 itibarıyla; en büyüğü 4,3 olmak üzere 101 artçı sarsıntı yaşanmıştır.

Düzce’de 37, Zonguldak’ta 6, Bursa’da 4, İstanbul, Sakarya ve Bolu’da 1 kişi olmak üzere toplam 50 vatandaşımız yaralanmıştır" denildi.

VALİLİK: BARTIN'DA HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK

Bartın Valiliği, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Düzce ili Gölyaka ilçesinde saat 04.08'de meydana gelen ve ilimizde de hissedilen 5,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ve AFAD Müdürlüğü'ne ulaşan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun" denildi.

DAKİKA DAKİKA GELİŞMELER: 

(10.08) AFAD: DEPREMİN ARDINDAN 109 ARTÇI YAŞANDI

AFAD: Depremin ardından 109 artçı yaşandı. 50 yaralı var. 678 personel, 146 araç bölgede görev yapıyor. Beslenme ve psikososyal destek hizmetleri devam ediyor.

(09:48) AFAD: 50 VATANDAŞIMIZ YARALANMIŞTIR

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Düzce Gölyaka'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından saat 09.05 itibarıyla; en büyüğü 4.3 olmak üzere 101 artçı sarsıntı yaşanmıştır. Düzce'de 37, Zonguldak'ta 6, Bursa'da 4, İstanbul, Sakarya ve Bolu'da 1 kişi olmak üzere toplam 50 vatandaşımız yaralanmıştır. Bölgede yürütülen çalışmalarda AFAD ve ilgili kurumlarımızdan toplam 422 personel ve 120 araç görev yapmaktadır. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.