Bartın Üniversitesi'nde Öğretmen Yetiştirme Paneli

24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle Eğitim Fakültemiz tarafından “Öğretmen Yetiştirmede Günümüz Gelişmeleri“ konulu bir panel düzenlendi. Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’ın yönettiği, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Çetin Semerci ile Milli Eğitim Bakanlığında, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Program Hazırlama ve İzleme Grup Başkanı Dr. Fuat Kenç panelist olarak katıldı. Ayrıca panele Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman Karayılmazlar, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul, İl Sağlık Müdürü Dursun Koç ve Milli Eğiti Müdürlüğünden temsilciler katıldı.
Öğretmenlik Mesleğinin Gündemi hakkında konuşan Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cengiz Semerci, “Öğretmenlik mesleğinin saygınlığının son günlerde azaldığını belirtti. Doç. Dr. Cengiz Semerci, öğretmenlik mesleğinin saygınlığının tekrar kazanılabilmesi için şu önerilerde bulundu; “herkes öğretmen olmayacak, atama sıkıntısı olmayacak, öğretmenler aynı kalitede yetişecek, öğretmenlikle ilgili günlük sistem değişiklikleri olmayacak, mesleğini sevmeyenler-daimicilik ve esasicilik-felsefesini benimseyenler meslekten uzaklaştırılacak, öğretmen kendini geliştirecek, öğrencinin gerisinde kalmayacak, medya öğretmenlikle ilgili haberleri abartmayacak, tüm öğretmenler yüksek lisans eğitimi alacak.”

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş “Eğitimin Beyni Öğretmen” konulu konuşmasında, “Gelecek gençliğin eğitimine, eğitim ise öğretmene bağlıdır. Öğretmen, geçmişin öğreticisi, geleceğin de kurucusudur. Öğretmen bugün kadar gelecekten de sorumludur. Öğretmen eğitimi çok önemlidir.” dedi. İnsanların kafasını bilgiyle doldurmanın, onları bir anda topluma katkıda bulunan bireyler haline getirmeyeceğini belirten Güneş, “Bilgi öğretimi yerine öğrenci merkezli anlayışla beceri geliştirmeye ağırlık verilmelidir. Dil, zihinsel, duygusal ve sosyal becerileri geliştirme amaçlanmalıdır. Öğrenme, araştırma, kendini sürekli geliştirme sorumluluğu verilmelidir.” diye konuştu.

Panelin kapanış konuşmasını yapan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Öğretmenlerimiz ücretlerini tam almalıdırlar. Öncelikle öğretmenlerimizi mali konuda rahatlatmalıyız. Kimsenin fedakârlık etme gibi bir zorunluluğu yok ama işini iyi yapma zorunluluğu var. Eğer bu mesleği fedakârlık üzerine kurarsak bu konuları daha çok konuşuruz.”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.