Kadın Doğum Hastanesi'nin Pencereleri Yenilendi
Bartın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklama:

Bilindiği gibi Genel Sekreterliğimize bağlı sağlık tesislerimizde bakım, onarım ve yenileme çalışmaları daha önce başlatılmıştı. Bu kapsamda Bartın Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek binasındaki tüm pencere çerçeveleri değiştirildi ve binanın tamamının boya badana yapılması çalışmaları başlatıldı.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları binamızda mevcut pencerelerimiz alüminyum doğramadan yapılmış olup, düşük yalıtıma sahip olması nedeniyle kış aylarında ısı kaybına neden olmaktaydı. Hastalarımızdan gelen talepler çerçevesinde özellikle yenidoğan bebeklerin ve yeni doğum yapmış annelerimizin konforun açısından bu değişikliğin yapılması kaçınılmaz hale gelmiştir. Camların değişmesiyle birlikte hasta odalarındaki ısı seviyesinde fark edilir bir artış gözlenmiştir. Genel Sekreterlikçe yapılan açıklamada '' Fazla miktarda yakıt tüketimine de neden olan bu durumun düzeltilmesiyle bu yıl kış ayında daha az yakıt tüketilerek enerji tasarrufunun sağlanacağı, aynı zamanda hastalarımızın konforu sağlanarak hasta memnuniyetinin artırılacağı vurgusu yapıldı. Enerji tasarrufu Bakanlığımızın da yakından takip ettiği konular arasında yer almakta olup, kurumlarımızda her aşamada kamu tasarrufu yönünde çalışanlarımıza hızla devam edilmektedir.

Bu amaçla tüm binanın pencere çerçevelerini son teknoloji olan PVC pencere olarak yenilenmiştir. Bu yeni PVC pencereler eskiye göre yüksek enerji tasarrufu potansiyeline sahip, hava şartlarına son derece dayanıklı, ışığa dirençli, uzun bir kullanım ömrüne sahip ve yüksek ısı yalıtımı sağlamaktadırlar.

Bu yenileme çalışmalarına ilave olarak daha önce başlatmış olduğumuz boya badana ve tadilat çalışmaları hızla devam etmektedir. Öncelikle kirlenen ve yıpranan alanlarda başlanılan boya badana çalışmalarının, kapsamını genişleterek Bartın Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek binasının tamamının boyanmasına başlanmıştır. Yaklaşık 2 ay sürmesi beklenen boya badana işlemi sonucunda hastalarımız ve çalışanlarımız daha aydınlık ve ferah bir ortama kavuşmuş olacaklardır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.