Tunç Müjdeyi verdi, 2017'de Tamamlanacak

KİRAZLIKÖPRÜ BARAJI YANLIŞ PROJE YÜZÜNDEN GECİKTİ”

AK Parti Bartın Milletvekili ve Adayı Yılmaz Tunç, köylerde vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor, son olarak Merkez Gökçekıran ve Bayıryüzü köylerinde vatandaşlarla bir araya gelen Tunç, bölgeyi yakından ilgilendiren Kirazlıköprü Barajı ile ilgili yaptığı açıklamada “Kirazlıköprü Barajı yanlış proje yüzünden gecikti”dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, beraberinde Merkez İlçe Başkanı, Ali Eyüpustaoğlu, İl Genel Meclis Üyesi Regaip Bayraktar, merkez ilçe yönetim kurulu üyesi Fidayi Başdin ve bazı teşkilat mensupları ile birlikte Merkeze bağlı köylerde ziyeret ederek hükümetleri döneminde gerçekleşen yatırımları anlattı.

Müjdeyi verdi

Bartın’ı sel taşkınlarından korumak ve çevre köylerindeki tarım arazilerinin sulanabilmesi için Kirazlıköprü Barajı Projesinin önemine dikkat çeken Milletvekili Tunç,” önceki iktidarların yanlış proje yapması yüzünden Kirazlıköprü Barajı’nın 1995 yılında temelinin atılmasına rağmen bitirilemediğini ve o projeyi çöpe attıklarını yeniden proje yapıp inşaat çalışmalarının başlandığını Kirazlıköprü Barajının 2017 yılında da tamamlanacağı müjdesini verdi.

Bartın’da, Üç baraj birden inşa ediliyor

Milletvekili Tunç Merkez Gökçekıran ve Bayıryüzü köylerinde yaptığı açıklamalarda “Eskiden siyasilerin görkemli temel atma törenleri yaptıklarını fakat bir türlü temeli atılan projelerin bitmek bilmediğini bunun bir örneğini de burada görüyoruz dedi. Tunç, Bartın Karabük yolunun Kirazlıköprü Barajı üzerinden geçmesine rağmen projede unuttuklarını yapılan yanlış proje yüzünden baraj çalışmalarının geciktiğini ifade etti. İktidara geldiklerinde yapılan her projenin önlerini görerek yapıldığını söyleyen Tunç Kirazlıköprü Barajı’nda eski projeyi çöpe atmak zorunda kaldıklarını eski yüklenici firmanın tasfiye edildiğini ve yeniden proje yapılarak yapım ihalesi gerçekleştirdiklerini, geçen yıl Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof Dr Sayın Veysel Eroğlu’nun katıldığı törenle Kirazlıköprü Barajı başta olmak üzere Kozcağız bölgemizde bulunan Kışla ve Kozcağız Barajlarının inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini 3 barajında en geç 2018 yılında da bitirileceğini söyledi.

Milletvekili Tunç, “Bayıryüzü Köyünü ve bu bölgeyi yakından ilgilendiren Kirazlıköprü Barajı’da 66 milyon metreküp su depolanacak, Bartın il merkezi ve 6700 Dekar tarımsal saha taşkından korunacak, Bartın’da 21.130 Dekar tarım arazisinde sulama suyu temin edilecektir aynı zamanda HES ünitesi ile yılda 41 milyon KWH enerji üretilecek” dedi.

Hizmetimizin ulaşmadığı, elimizin değmediği köy kalmadı

Milletvekili Tunç,” KÖYDES yatırımlarımızla köylerimizi alt yapı yönünden güçlendirdik 100 Milyon lirayı aşan KÖYDES yatırımlarımız devam ediyor, tüm gayemiz şehirde ne varsa köyde de o olacak yaklaşımıdır dedik, en ücra köyümüze kadar yol, su, alt yapı, çocuk parkları, yolcu bekleme durakları gibi birçok yatırımı köylerimize ulaştırarak, elimizin değmediği hizmetimizin ulaşmadığı hiçbir köy bırakmadık” dedi.

Tunç 2002 öncesi sağlık çilesini unutmadık

Milletvekili Tunç, Biz iktidarı MHP’den devraldık. MHP iktidarında bu ülkede SSK hastanesine gittiğiniz zaman muayene olmak ayrı bir dertti, ilacını almak ayrı bir dertti. Onların döneminde ambulansın mazot parasını vatandaştan isterlerdi. Hastanedeki cenazemizin parasını ödemeden, senet imzalatmadan vermezlerdi. Şimdi dileyen herkes her istediği hastanede tedavi olabiliyor. Eskiden bu köylerden diyaliz hastaları Zonguldak’a veya Ankara’ya haftada 3 sefer gider gelirdi. Sağlam bir insanı gönderseniz hasta olurdu. O dönemlerdeki sağlık çilelerini unutmadık.AK Parti geldi, insana değer verdi. İşte AK Parti farkı budur. AK Parti hastane ve sağlık merkezine gelemeyen yaşlı hastamızın ayağına doktor gönderen partidir. AK Parti bıçak parasını sona erdirdi. Suyu olmayan, yolu olmayan köyümüz kalmasın diye çalıştık” dedi.

Köye Seçim Bürosu açtı

AK Parti Bartın Milletvekili ve Adayı Yılmaz Tunç teşkilat mensupları ile birlikte köy sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği törenle seçim irtibat bürosunu açtı.T unç, 7 Haziran genel seçimlerinin ülkemize Bartın’ımıza hayırlı olması temennisinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Kirazlıköprü Barajı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
martı 9 yıl önce

2011 secimlerinde de 2013 diyordunuz hadi hayırlısı

Avatar
Büyük Şef 9 yıl önce

atatürk barajı 9 yılda, karakaya barajı 11 yılda, keban barajı 9 yılda tamamlanmıştı. kirazlıköprü barajı herhalde dünyanın sayılı barajlarından olacak...