Yalçınkaya

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını dilerim.

M.Rıza YALÇINKAYA
CHP Bartın Milletvekili

Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu üyesi olan bir Milletvekili; Meclis kürsüsünden yapmış olduğu konuşmasında ekonominin iyiye gittiğini, ülkenin zenginleştiğini söylerken, Genel Kurul sıralarından da “işçiler parasızlıktan kurban alamıyor” lafının atılması üzerine, konuşmacı; milletvekillerinin gözünün içine baka baka; “zaten kurban işçilere vacip kılınmış bir ibadet değildir” diyerek büyük bir gaf yapmış, ayrıca da büyük bir gerçeği gözler önüne sermiş ve bu sözle de işçilerimizin, emeklilerimizin ve asgari ücretle çalışanların yoksulluk sınırı altında maaş aldığı gerçeğini de ortaya koymuştur.

Ağır ekonomik koşullar altında ezilen, yoksulluk sınırı altında ücret alarak geçimini sağlamaya çalışan insanların, içerisine düştüğü bu acınacak durumu milletvekiliniz genel kurulda söylediği bu sözlerle bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Gerçekten de bugün işçilerimiz, emeklilerimiz ve memurumuz bırakın kurban kesmeyi et yemeye bile hasret hale gelmiştir.

Bu nedenle;

1-Ülkemizin dünyanın 16. Büyük ekonomisi olduğu,  kişi başına düşen Milli Gelirin 10. Bin doları aştığı ve dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisine sahip olduğumuzun iddia edildiği bir ortamda “işçiler kurban kesecek durumda değiller” demek, belli kesimlerin daha fazla zenginleşirken, toplumumuzun büyük çoğunluğunun yoksulluğu yenerek kurban kesebilme seviyesine ulaşamadığı gerçeğini sizde milletvekiliniz gibi kabul ediyor musunuz?

2-Hükümetiniz döneminde bu ülkede kurban kesmek işçiler ve çalışanlar için caiz olmaktan çıktıysa, ekonomideki bu dev büyümenin kimlere yaradığını nasıl açıklayabilirsiniz?

3-2012 yılı Kurban Bayramında, işçilerimizin ve emeklilerimizin kurban kesebilmelerinin caiz olması için aldıkları yoksulluk seviyesindeki ücretlerini artırmayı düşünüyor musunuz? Bu insanlarda önümüzdeki yıl kurbanlarını keserek ibadetlerini yerine getirebilme güzelliğini yaşayabilecekler midir?  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.