Altınçubuk'tan Basına Uyarı

BAL Ligi Denetcisi ASKF genel Başkanı Turgut Altınçubuk 2013-2014 Sezonunda BAL Liginde oynanacak müsabakalarda görev yapacak Basın Mensupları ve Foto Muhabirleri akreditasyon ile ilgili başvurularının bir an önce yapılmasını istedi. Altınçubuk; “ Türkiye Futbol Federasyonu sezon başında BAL Ligi statüsünü yayınladı. TFF denetleyici el kitapçığı yayınladı. Biz Futbol Federasyonunun talimatlarını uyguluyoruz. Bu talimatlar gereğince her önüne gelen saha içersinde çekim yapmaz ”dedi. ASKF Genel Başkanı Altınçubuk, Türkiye Futbol Federasyonu Akreditasyon talimatı ile ilgili denetçi el kitapçığında 9’ncu maddesinde Basın Mensupları ve Foto Muhabirleri akreditasyonu ile ilgili yayınlanan talimatları şu şekilde sıraladı: Altınçubuk; “. (1) Müsabakayı izleyecek basın mensupları, ilgili basın kuruluşu tarafından müsabakadan en geç 8 saat önce FYS sistemine girilerek akredite edilirler. Ev sahibi kulüp, kendisine ilgili basın kuruluşu tarafından FYS üzerinden bildirilen basın mensuplarını akredite alanlara almakla yükümlüdür. (2) Müsabakayı izlemek amacıyla akredite edilen basın mensupları, müsabaka öncesinde, esnasında ve sonrasında TFF’nin tüm düzenlemelerine uygun davranmakla yükümlüdürler. Ev sahibi kulüp, ilgili basın kuruluşu görevlileri ile işbirliği yaparak, ilgili müsabaka için akreditasyon kartı olmayan basın mensuplarının akredite alanlara girmesini engellemekle yükümlüdür.(3) Akredite edilen foto muhabirleri Denetleme Kitapçığı Ek-2 de tanımlanan ilgili basın kuruluşu tarafından verilen akreditasyon yeleklerini giyeceklerdir. Bu şahıslar, TFF düzenlemelerine uygun görev yapmakla yükümlüdür. (4) Bir müsabaka için verilecek basın tribünü akreditasyon kartı sayısı, müsabakanın oynanacağı stadyumun basın tribünü kapasitesiyle sınırlıdır ” dedi.

“ Yeni Sezonda 4.kez görev yapacağım ”

Bartın ASKF genel Başkanı Turgut Altınçubuk, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından verilen BAL Ligi Denetçi Görevini bu yıl dördüncü kez yapacağını söyledi. Geçen 3 yıl içersinde görevini layıkıyla yaptığını belirten Altınçubuk; Müsabakada görsel yayın kuruluşları naklen veya haber amaçlı çekim yapılabilmesi için ilk önce ev sahibi kulüpten izin alınması gerektiğini ifade etti.. Kulüp yetkilileri çekim izni verdiğine dair belge alınması zorunluluğu olduğunu belirten Altınçubuk; “. Naklen veya haber amaçlı çekim izin belgesini sahip alan görsel basın kuruluşu öncelikle müsabakadan en az bir saat önce denetçiden izin alması gerekiyor.. Haber amaçlı çekim yapmak isterse müsabakadan 1 saat önce denetçiden akreditasyon kartı alarak çekim yapacak.Bu prosedürü yerine getirmeyen hiçbir basın kuruluşu tribünden asla çekim yapamaz. İzin alındığında tribünden çekimini yapabilir. Saha içersinde sadece foto muhabirleri yelek giyerek çekim yapabilirler. TFF’nin talimatları gereğince görsel yayın kuruluşlarında görev yapan televizyon kameramanlarına tribünde çekim yapmaları için gerekli izni verilir. Yerel ve ulusal gazeteciler ise yeleklerini giyerek bizden akreditasyon kartlarını temin ederek saha içersinde çekimlerini yapabilirler. BAL Ligi müsabakalarında foto muhabirleri ile görsel yayın kuruluşlarında görev yapan kameramanlar çekim için izni BAL Ligi denetçilerinde alabilirler. Türkiye Futbol Federasyonu sezon başında akreditasyon talimatı ile ilgili denetçi el kitapçığında Basın akreditasyon kartları ile ilgili (9)’ncu maddesinde yayınladı. TFF’nin yayınladığı el kitapçığında basının müsabakalarda görev almaları ile ilgili bölümü okuduklarında akreditasyon kartlarını maçlardan ne kadar süre içersinde BAL Ligi denetçilerden temin edebileceklerini algılayabilirler ve görselde görev yapan kameraman arkadaşlarımız da tribün için gerekli izni ne şekilde alınacağını da öğrenmiş olurlar” diyerek sözlerini noktaladı. Haber: M.Bayraktar

M.Bayraktar

Anahtar Kelimeler:
BALBartın ASKF
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.