Başkan'dan İftarda Doğalgaz Müjdesi

Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleşen etkinlikler de davetli Baro ve Odaların başkanları, yönetim kurulu ve üyeleri hazır bulundu.
Belediye Başkanı Cemal İftarda yaptığı konuşmada doğal gaz çalışmalarının geldiği nokta ile şehir şebekesi suyu ihtiyacının karşılanması ve ırmağa dökülen kanalizasyonla ilgili yürütülen proje ve çalışmaları anlattı.

CEMAL AKIN “DOĞAL GAZ’IN ŞEHİR HATLARI BİTİYOR, 1 HAFTA İÇİNDE GAZ VERİLECEK”


Akın konuşmasında “Doğal Gaz şehir hatlarını bitirme aşamasına geldik. Bir hafta içerisinde bu hatlara doğal gaz verilecek. Sonrasında da abonelere verilecek. Tabi bu konuda sıkıntılar yaşıyoruz. Yaz’ın toz kışın çamur sıkıntısı oluyor. Açıkçası tepkide alıyoruz. Ama yapmak gerekiyor. Hava kirliliğini azaltmamız gerekiyor. Bu 5 Yıllık bir proje geçen yıl 26 Haziran’da başladık daha 1’inci yılındayız. 4 bin aboneye doğal gaz verilecek noktaya geliyoruz.

DAVUT FIRINCIOĞLU CADDESİ PROJE İÇİN HAZIRLANIYOR

Davut Fırıncıoğlu Caddesi’nde de doğal gaz alt yapısı sona erdi. Diğer kurumlarda çalışmalarını tamamladı. Belediye olarak 600 metre uzunlukta yağmur suyu hattı yaptık. Şehir şebekesi ve kavşak suyu ana hatlarımızı ve abone borularını yeniledik. Şuan ekiplerimiz caddeyi, yeniden dizayn etmek üzere hazırladığımız projenin hayata geçirilebilmesi için hazırlıyor.

2 YIL SU ARADIK BULDUK GÜNDE 9 TON İLAVE İLE SU SORUNU ÇÖZÜLECEK

Kentimizde su kaynağı sıkıntısı yaşanıyor. Bartın ne yazık ki söylendiği gibi sular kenti değil. Belediye olarak birçok noktada yoğun şekilde alternatif su kaynağı aradık. İki senedir bulamamıştık. Nihayet çalışmalarımız neticesinde Çayır Köyü’nde su bulduk ve projesini yaptırdık. Ağustos Ayı sonunda ihalesi yapılacak. Günde tam 9 bin ton su ilavesi olacaktır. Bu sayede Bartın on beş yirmi sene susuzluk sorunu yaşamayacak. Bu büyük bir sıkıntıydı.

41 TRİLYONLUK AB PROJEMİZ HAYATA GEÇECEK KANALİZASYON IRMAĞA AKMAYACAK

Bir büyük sıkıntımız daha var. Kanalizasyonlarımız ırmağa akıyor. Onunla ilgilide 41 trilyonluk Avrupa birliği projemiz hayata geçecek. Türkiye’de buna hak kazanan 15 belediyenin içerisindeyiz. Doğal gaz ile sıkıntılarımız var. Kış‘ın çamur Yaz’ın toz oluyor. Sabırlı olmalıyız. Belediye olarak doğal gaz hattının geçtiği tüm cadde ve sokaklarımızı yol ve kaldırımlarını tüm alt yapı gereksinimleri karşılandıktan sonra düzenliyoruz. Tüm çalışmalarımızı Bartın’a uzun yıllar hizmet verecek şekilde gerçekleştiriyoruz” dedi.

HENDEKYANI CADDESİ'NE 1200 METRE KALDIRIM VE SICAK ASFALT HAZIRLIĞI
FOTO

Bartın Belediyesi'ne bağlı ekipler Hendekyanı Caddesi'nin Doğal Gaz alt yapı çalışmalarının tamamlandığı 1200 metrelik bölümüne yeni kaldırımlar yaparak sıcak asfaltla düzenlemek üzere hazırlıklara başladı. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın Hendekyanı Caddesi'nin 1200 metrelik güzergâhı boyunca doğal gaz ve diğer alt yapı gereksinimlerinin karşılanmasının ardından, yeni kaldırım yapmak ve sıcak asfalt ile yol düzenlemek üzere çalışmalara başladıklarını söyledi. Açıklamasında doğal gaz çalışmalarının yapıldığı tüm sokaklarda çok kapsamlı alt yapı ve üst yapı çalışmaları gerçekleştirdiklerinin altını çizen Belediye Başkanı Cemal Akın "Göreve geldiğimiz günden beri halkımıza uzun ömürlü hizmetler vererek kalıcı eserler meydana getirmek için çalışıyoruz. Kent genelinde devam eden doğal gaz çalışmalarının yapıldığı cadde ve sokaklarımızda da bu bilinçle çalışarak tüm alt yapı gereksinimlerini karşıladıktan sonra üst yapı çalışmalarına geçiyoruz. Böylelikle çalışmalarımızın tamamlandığı cadde ve sokaklarımız alt yapısı ve üst yapısıyla halkımıza uzun yıllar hizmet verecektir. Hendekyanı Caddesi'nin Balamba Kavşağı'ndan başlayıp Orta Mahalle'ye kadar olan 1200 metrelik bölümünde de bu anlayışla çalışıyoruz. Alt yapı çalışmaları tamamlanan bu güzergahta karşılıklı olarak yürütülen kaldırım düzenleme çalışmalarımızın ardından yapacağımız zemin tesviyesinin hemen peşinden yolun tamamını sıcak asfalt ile kaplayacağız" dedi.

DERNEKSİZ BASIN BİRLİĞİ'NİN SAHUR ETKİNLİĞİ'NE KATILDI
FOTO

Bartın'da görev yapan basın çalışanları Sosyal Paylaşım Sitesi'nin Derneksiz Basın Birliği sayfasında aldıkları kararla sahur yemeğinde bir araya geldiler. Basın üzerindeki sansürün kaldırılışının yıl dönümü olan 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla düzenlenen sahur buluşmasında Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Aydın ve çok sayıda basın çalışanları hazır bulundu. Yemekte ayrıca 24 Temmuz doğumlu emektar basın muhabiri Naim Çetin için küçük bir doğum günü kutlaması yapıldı.  Belediye Başkanı Cemal Akın yaptığı konuşmada basın çalışanlarının görevlerini zor şartlarda büyük bir fedakârlık örneği sergileyerek ifa ettiklerini belirterek 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutlayıp başarı ve kolaylıklar diledi.

YOL VE KALDIRIMLARI BAKIMDAN GEÇİRİLİYOR FOTO

Bartın Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Belediye Başkanı Cemal Akın'ın talimatı ile hasarlı tüm yol ve kaldırımları bakıma aldı. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, alt yapı, inşaat çalışmaları ve benzeri sebeplerle hasar gören yol ve kaldırımlarda bakım ve onarım çalışmaları yaparak yaya olarak veya araçla yapılan ulaşımın sıkıntıya girmesini önlediklerini söyledi. Akın açıklamasında "Fen İşleri Müdürlüğü'müze bağlı üst yapıda görevli ekiplerimizi mahallerimizde bulunan hasarlı yol ve kaldırımları onarmaları için görevlendirdik. Alt yapı, inşaat gibi çeşitli çalışmalar dolayısıyla hasar gören bu yol ve kaldırımları düzenleyerek hem trafiği rahatlatıyoruz hem de bu sebeple meydana çıkan görüntü bozukluğunu ortadan kaldırıyoruz" dedi.

CAMİ'YE PANEL ÇİT VE OTURMA GURUPLARI
FOTO

Bartın Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Bilal-i Habeşi Camii bahçesine oturma gurupları yerleştirip etrafını panel çitlerle çevreliyor. Esentepe Mahallesi'nde bulunan cami bahçesinde yürütülen çalışmalarla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın halka hizmet veren her yere talep edilen ve ihtiyaç duyulan belediye hizmetlerini götürdüklerini belirterek bu çerçevede imkânlar ölçüsünde camilere de gerekli desteği verdiklerini söyledi. Akın açıklamasında "Belediye olarak halkımıza hizmet veren tüm kamu kurum ve kuruluşlarına talep edilen ve ihtiyaç duyulan belediye hizmetlerini vermekteyiz. Camilerimizi de bu çerçevede imkânlarımız elverdiği sürece bize ihtiyaç duydukları her konuda destekliyoruz. Bilal-i Habeşi Camii çevresinde daha önce iş makinelerimiz ve beton parke taşlarla bahçe ve zemin düzenleme çalışmaları yapmıştık. Şimdide camii çevresinde gerek duyulan noktalara oturaklar yerleştirip etrafını panel çitlerle çevreliyoruz. Vatandaşlarımızın huzurla kullanabileceği yaşam alanları oluşturma ve çevre düzenleme çalışmalarımıza mahallerimizin ihtiyaç duyulan diğer noktalarında devam edeceğiz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
RamazanIftar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ne yaptiniz ? 11 yıl önce

4 yıl içinde bartina ne kazandırdınız?
şelale park yapmaktan başka?
doğalgazı bsiz mi yapıyorsunuz hükümet mi ?
lütfen hatirlayiniz ben ne yapam yapacak birsey dediğiniz günleri.
birakin yerinize yapacak birileri gelsin.
yeter artik halki kandirmayin artik.

Avatar
hilal @ne yaptiniz ? 11 yıl önce

sizler varya bakan körsünüz. siz takım tutar gibi parti tutan cinslersiniz. uyanın artık yaa bartın bu güne kadar bu günkü hizmetin onda birini gördümü şöyle bi gözünüzü açında çevrenize bi bakınnn

Avatar
cCc @ne yaptiniz ? 11 yıl önce

ne yaptınız rumuzuyla yorum yapan arkadaş ne yapılmadığını da yazsana. park yaptınız diyerek eleştiriyorsunya park yapmak kötü birşey mi. şelale yaparak insanların oturup dinlenebileceği birşey yapmak kötü mü. su borularını değiştirmeye başlamak kötü mü , uygun şartları taşıyan yerlerde hem araçların hem insanların kullanabileceği yol kaldırım yapmak bunlar yapılırken her şartı düşünerek -misal elektrik kablolarını toprak altına almak gibi- yapmak kötü mü , yalı boyunu insanların sosyal ihtiyaçlarını giderebileceği bir yer haline getirmeye çalışmak kötü mü

Avatar
halk 11 yıl önce

bu iftar değil..ikram..oraya gelenlerin ihtiyacı yok..hepsi de varlıklı..iftarda fakirler doyurulur.belediye kasasından bu kaçıncı iftar..? iftarda bu kadar reklam mı yapılır..bu kadar konuşmamı olur..gelenlere hizmetler mi anlatılır..pes yani...

Avatar
sefa 11 yıl önce

el insaf..adam gece gündüz bir şeyler yapma derdinde..sizin bir projeniz varsa verin.4 yılda ne kazandırdın diyen arkadaş..sana ne yapsalar kar etmez..eğer boğaz köprüsü,metro hattı yada ne bileyim hızlı tren mi yapsın..isterseniz bir de havaalanı ne dersiniz..kardeşim belediye bu belediye..yol ,su,çevre,park,yaşam alanları ha...onları da yapmadı diyorsanız..rabbim göz ve gönül açıklığı versin...

Avatar
hatice 11 yıl önce

ben artık ne burdan nede başka bir yerden yazmayacağım son olarak soruyorum aladağ için ne yapmışlar unutulan mahalle ama en çok oy burda, 2014te görüşürüz

Avatar
hüseyin 11 yıl önce

hatice bacı allah dan kork. akp li hazır kalemsin

Avatar
Hatice'ye cevap. Metin Boz yazıyor.. Aladağa neler yapılmış öğrenelim 11 yıl önce

sn. hatice hanim, çamlığa yapilan yeni çocuk parkini, şebeke suyu basinci arttirma çalişmalarini, yeni şehir mezarlığı oluşturma çalışmalarını, yine tam zirveye rüzgar enerjisini elektriğe çevirmek için kurulan ölçüm direğini, çeşitli noktalarda yapılan alt yapı ve üst yapı düzenlemelerini kavallar mevkine yapılan istinat duvarlarını su şebekesi yenileme çalışmalarını yol düzenlemelerini ve üst tarafında bulunan aladağ sokaklarında ki asfaltla yol düzenleme çalışmalarını hastane altı ve çevresindeki yeni yol açma ve asfaltlama çalışmalarını hastaneye açılan yeni alternatif yolu, aladağın dik virajlı noktalarına açılan diğer yeni yolları ve merdivenleri bilmiyor olabilirsiniz.artık biliyorsunuz bundan sonra belediye aladağa ne yaptı demessiniz sanırım. lütfen yalan söylemeyelim. emin olun bu yazdıklarımda eksik var fazla yok.