Bartın Üniversitesi Kütüphanesi 7.sırada

Üniversitemizin eğitim-öğretim ve bilimsel faaliyetlerine yardımcı olmak amacıyla; her türlü bilimsel materyali sağlamak, düzenlemek ve hizmete sunmak üzere 2008 yılında Bartın Orman Fakültesi ve Bartın Meslek Yüksekokulunun yaklaşık 4500 adet kitabı devralınarak kurulan Kütüphanemiz, 2011 yılında yayın alımı için Üniversite bütçesinden aldığı %0,83'lük pay oranıyla Türkiye'deki devlet üniversitelerinin kütüphaneleri arasında 7. sırada yer aldı.

Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu'nun (ANKOS) yapmış olduğu araştırmanın verilerine göre, üniversite bütçesinden aldığı %2,61’lik payla Boğaziçi Üniversitesi Kütüphanesi ilk sırada yer alırken İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kütüphanesi %1,53’lük payla 2. sırada yer aldı. Sıralamada Uludağ Üniversitesi Kütüphanesi %0,60’lık payla 14., Gazi Üniversitesi Kütüphanesi %0,37’lik payla 39. sırada yer aldı.

Bartın Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığından verilen bilgiye göre 2009 ve 2010 yılında 100.000 TL olan Kütüphane bütçesi, 2011 yılında %161 artışla 261.000 TL'ye çıkarıldı. Bu bütçenin yaklaşık 175 bin TL’sinin elektronik kitap ve veritabanı abonelikleri için ayrıldığı, geriye kalan miktarla da kitap, dergi ve diğer materyallerin alınacağı belirtildi.

Kısa sürede,17 bin adet kitap, 21 veritabanı aboneliği, 210 süreli yayın, 1040 adet lisans ve yüksek lisans tezi, 943 adet görsel/işitsel materyal (CD,DVD,videobant) gibi belgeleri satın alma ya da bağış yoluyla sağlayan Bartın Üniversitesi Kütüphanesi, bundan sonra daha da zenginleşecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.