Bartın Irmağı'nda Taşkın Tehlikesi

BARTIN'da 2 gündür etkili olan yağmur nedeniyle kent merkezinden geçen ırmağın su seviyesi yükselince, taşkın tehlikesine karşı önlem alındı.

Kentte 2 günde metrekareye 13 kilogram yağmur düştü. Kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen Bartın Irmağı'nın su seviyesi yükseldi ve neredeyse taşma noktasına geldi. Yalı mevkiinde çay bahçesinin kameriyelerine yaklaştı. Orduyeri Mahallesi'nde bulunan Çağlayan Piknik Alanı da yükselen ırmak suları nedeniyle kullanıma kapandı. Alandaki yol polis ekiplerince güvenlik şeridi çekilerek kapatıldı.

Bartın Belediye Başkanı MHP'li Cemal Akın, ırmaktaki su yükselmesi üzerine önlem alındığını söyledi. Başkan Akın, şunları söyledi:
"Irmakta yaşanabilecek ani bir yükselme için kriz masasını hazır tutuyoruz. Yaklaşık 150 kişilik ekibimiz teyakkuzda bekliyor. Meteorolojiden aldığımız bilgi doğrultusunda yağışın devam edeceğini öğrendik. Ancak yükseklere yağışın kar olarak düşmesi bekleniyor. Bunun da ırmağın yükselmesini azaltacağını düşünüyoruz."

Arıt Beldesi'nden geçen derenin taşması sonucu da Tabanözü, Alibaş, Çukurbük köylerinde bazı alanların su altında kaldığı belirtildi.

Ayhan ACAR (DHA)

Anahtar Kelimeler:
Bartın Irmağı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HASAN ÖĞRETMEN 10 yıl önce

bu sellerden görülen zararin sorumlusu bartin beledi̇ye başkanidir. her yeri̇ betonlaştirarak şehri̇ i̇mar etti̇kleri̇ni̇ zannedi̇yorlar. 1998 seli̇nde bu kadar eve yokken evi̇mi̇zi̇n bi̇ri̇rnci̇ kati su altinda kalmişti. zararrimizi karşilayan olamdi. o zamanlar evi̇n yakininda ev bi̇le yoktu. şi̇mdi̇ doldu ve daha da dolduruluyor. zararrimzin baş sorumlusu beledi̇ye başkanidir. tazmi̇nat davalarinin baş muhatapidir. en ufak yağmurda bi̇le irmakta taşkinlar meydana gelmekte. artik devlet yetki̇li̇leri̇ beledi̇yeyi̇ de aşarak önlem almak durumundadirlar. vali̇li̇k yetki̇leri̇ni̇ göstermek zorundadir. çağlayan daki̇ resmi̇ne bakin eski̇den o bi̇nalar yoktu. tehli̇ke büyüyor halk artik farkina varmali. bu i̇mar anlayişi i̇le bu i̇ş yürümez.

Avatar
öğretmen ? @HASAN ÖĞRETMEN 10 yıl önce

her ne kadar inanmasam da beyanınıza bakarak size hocam diyecem ama bu kadar bilgisiz ilgisiz bir yorum yapılmaz be hoca. tefer diye bir olay var hiç duydun mu bilmiyorum. hani toki köprüsünün yapılamamasının baş müsebbibi. yanılmıyorsam dsi tarafından yürütülen proje. şimdi açıklar mısın hocam nerde belediye başkanının suçu. belli ki gözünüzde akp veya chp gözlüğü var. çıkarıp yorum yaparsanız gülünç duruma düşmezsiniz. saygılar

Avatar
yav hoca @HASAN ÖĞRETMEN 10 yıl önce

kendi ağzınla kendini yalanlıyorsun. 98 selinde de evini su basmış. o zaman bina yokmuş evinin etrafında. azcık akıl fikir olsa söylediğinin saçmalığını sende göreceksin. etrafta bina yokken su bastı diyorsun. zarar ettim diyorsun. her yeri bina yaptılar bu sellerin sorumlusu başkandır diyorsun. bina yokken yaşanan selin senin zararının sorumlusu kim o zaman... hopca olmuşsun bi de yazık... (EDİTÖR NOTU: BAŞKA SAYFALARDA DEDİKODU ETMEYE GEREK YOK, DERDİNİZİ BURAYA YAZIN :)

Avatar
fjfj 10 yıl önce

1998 yılında beledıye başkanı kımdı ?

Avatar
vatandas 10 yıl önce

Bartin bu selin sayesinde il oldu daha ne istiyorsunuz

Avatar
Hasan ÖĞRETMEN @yav hoca 10 yıl önce

eli̇ni̇zde önceki̇ yillara ai̇t fotoğraf varsa si̇z de görürsünüz. bakin resi̇mdeki̇ bi̇nalar yani̇ çağlayandaki̇ deği̇rmeni̇n arkasindaki̇ bi̇nalar yeni̇ yapildi. çağlayan i̇le orduyeri̇ köprüsü arasindaki̇ bartinin en yeşi̇l alani betonlaşiyor. zemi̇n betonlaşiyor, suyun gi̇decek yeri̇ kalmiyor. artin en ufak yağişlarda bi̇le suyun sevi̇yesi̇ yükseli̇yor bi̇r kaç ay önce de sel tehli̇kesi̇ yaşamadik mi. i̇mar i̇şleri̇ne ki̇m karar veri̇yor. bu şehri̇ betonlaştiran ki̇m. beledi̇ye sadece parayi görüyor. si̇zden alinan paralari da gözününü boyamak i̇çi̇n kullaniyor. evet evi̇mi̇z sel altinda kaldi. çevresi̇nde şi̇mdi̇ki̇ evler yoktu o zamanlar şi̇mdi̇ var ve tehli̇ke daha da büyüdü bunun ssorumlusu beledi̇yedi̇r ve onun başkanidir. eli̇mde resmi̇ belge var. projeni̇n 2013 sonundan bti̇leyeceği̇ni̇ yaziyor. bi̇tti̇ mi̇. ve barajlar seli̇n bi̇r ölçüde engeller. kesi̇n çözüm deği̇ldir. b u halk betoncu beledi̇yelerden ve başkanlarindan kurtulacak. ben olayi senelerce önce yazdim.

Avatar
Araştırmacı 10 yıl önce

bartın imar planına bakınız.. yalı mevkiine hiçbir zaman sel suları çıkmamıştır.. 1998 selindenden sonra iki dönem belediye başkanlığı yapmış değerli insanının oturduğu apartmanın zemin katında sel suları 2 mmetre yükselmesine rağmen imar planında ısrarla sel basmamış gösterilmiştir...