Bartın'da Mısır ve Suriye Protestosu

Saadet Partisi, Özgür-Der, Anadolu Gençlik Derneği, Bartın Yardımlaşma Derneği ve İnsani Yardım Vakfı üyesi yaklaşık 50 kişi, cuma namazı çıkışı Hükümet Caddesi'nde toplanarak, Suriye ve Mısır'da yaşananları protesto etti. Küçük çocuklar Suriye'de kimyasal saldırıda yaşamlarını kaybeden çocukların fotoğraflarını taşıdı. Protestocular tekbir getirerek, 'Suriye, Mısır'a, direnişe bin selam', 'Zalimler için yaşasın cehennem', 'Defol Sisi, seninleyiz Mursi' sloganları attılar. Dualar okunurken, bazı kadınlar ağladı.

Basın açıklaması yapan Özgür-Der Başkanı Şuayip Mekeç, "Bugün yeryüzünden hayvanlar için, çevremizdeki zafiyete uğrayan mahluklar için, ya da ağaçlar için, ya da bitkiler için, biz bunların da hakikat olduğunu düşünüyoruz ama bunlar için eylem yapan çevreciler, insan hakları örgütleri, koskoca Birleşmiş Milletler, yeryüzünde kardeşlerimiz öldürülürken, çıtlarını bile çıkarmıyorlar. Niçin? Öldürülenler Müslüman olduğu için. Minik kardeşlerimiz daha güneşi göremeden katledildiler. O gün o çocuklar oyun oynayacaklardı, o gün 'anneciğim' diyeceklerdi ama onları bir katil çete, yatağındayken masum uykularındayken buldu ve onları öldürdü" dedi.

İHH ve AGD temsilcisi Enes Mekeç’in ‘’Bartınlı Müslümanlar’’ adına okuduğu basın metni

Ayhan ACAR (DHA)

Anahtar Kelimeler:
SuriyeMısır
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
osman 11 yıl önce

kardeşim türkiyede ölenler için niye yapmadınız bu eylemi...

Avatar
aydın 11 yıl önce

Turkiyede.olenler farkli bir dinden mi

Avatar
PAFLAGONYALI HALİL 11 yıl önce

pardon gezi zekalı olmak için mi bu aptalca yorumunuz.. insanlık ölmekte farkında değilmisiniz?...

Avatar
bartinli halil 11 yıl önce

Turkiyede 42 bin insan terore kurban olurken bu kalabalik nerede idi?zeka geriligi icin ucuz yorum sizin

Avatar
GEZİ ZEKALILARA 11 yıl önce

türkiye de ölenler için neden eylem yapmadınız diyenler; kusura bakmayın da siz önce bir insan ne için yaşamalı ne için ölmeli? bu sorunun cevabını verin.

Avatar
Ali 11 yıl önce

merak etmeyin sizin için de yapacağız eylem. i̇nsanlık ölmüş eylemi

Avatar
Çekemeyenler 11 yıl önce

Türkiye'de ölenler içinde yapıldı elbette,ama siz işinize geleni gördüğünüz için,ancak laf söyleyip sürekli zıt eleştiri..Bir kerede vicdanınız sızlarmı acaba ?

Avatar
Kendine Demokratlar 11 yıl önce

sahi irakta 1 milyon müslüman katledildi nerdeydi o elleriniz, afganistanda nerdeydi, libyada nerdeydi şüphesizki allah bizlere şah damarımızdan daha yakındır. kürecikte israili korumak için kurulan radarlar kurulurken nerdeydiniz.. hani müslüman ülkelerle aramızı kimse bozamazdı.. kahrolsun iran diye bağıranlar kahrolsun suudlar neden diyemez.. bu arada mubareği yıkmak için darbe yapıldığında hiç kimseyi göremedik meydanlarda.