Gez Dünyayı Gör Tonya’yı

24 yıldır gurbette görev yaptığını dile getiren Altuntaş, memleketi Tonya ile ilgili kitap yazdı. Çocukluğundan beri gazete okuduğunu, okumayı ve yazmayı çok sevdiğini, gazetelerin haber ve köşe yazılarını okumasıyla da kendisinde okuma ve yazma sevgisi oluştuğunu belirten İl Dernekler Müdürü Ekrem Ali Altuntaş, yayınlanan kitabını Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) Genel Sekreteri Hasan Önder’e hediye etti.

Kendisindeki okuma merakından kaynaklanan bilgi birikimi ve anılarını yazıya dökmeye başlaması sonucu şimdiye kadar 5 kitap yazan İl Dernekler Müdürü Ekrem Ali Altuntaş, Gez Dünyayı Gör Tonya’yı isimli kitabında memleketi Tonya ve Trabzonspor yazılarına yer verdiğini söyledi.

Tonya’nın Karadeniz’in rüzgârı sert, insanı mert bir yerleşim yeri olduğunu anlatan Ekrem Ali Altuntaş, kitabının ön sözünde şu ifadelere yer verdi: Yeşillikle karın, doğayla insanın, hamsiyle fıkranın kaynaştığı yerdir Tonya. Bir tutkudur Tonyalı olmak. Bu kitabın Tonya’nın tarihine, geleceğine ışık tutmasını ümit ediyorum. Ben Tonyalıyım. Benim işim Tonya’nın reklamını yapmak. 24 yıldır gurbetteyim ama Tonya ile ilgili olarak yaptığım tanıtım 240 yıla bedel. Ayrıca futbol bir tutkudur Trabzon’da. Trabzon ve ilçeleri futbolcu fabrikalarıdır adeta. Onun için bu kitapta Tonya ile ilgili yazılarımın yanı sıra Trabzonspor ve futbol ile ilgili yazılarımı da bulacaksınız. Bu kitabı, yetişmemde çok büyük emekleri olan ‘toplum adamı’ kanaat önderi, rahmetli dedem Hacı Salih Altuntaş’a (onbaşı) ve acısı yüreğimizde henüz tazeliğini, koruyan ‘doğru adam’ sevgili babam merhum Sefer Altuntaş’a (çavuş) ithaf ediyorum.

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü 1990 yılında bitiren yazar Ekrem Ali Altuntaş, öğretmenlikten sonra yerel, ulusal, görsel ve yazılı medyada 1988 yılından bu yana gazetecilikle irtibatını kesmediğini ve halen gazetelerde köşe yazdığını, 2004 yılından beri de Bartın Valiliğinde İl Dernekler Müdürü olarak görev yaptığını söyledi.

'Gez Dünyayı Gör Tonya’yı' isimli yayınlanan kitabını eş, dost, arkadaş ve çevresindekilere hediye ettiğini kaydeden Altuntaş, kitabın basılması ve yayınlanmasında kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

Başarılı çalışmaları ve yayınlanan kitabından dolayı İl Dernekler Müdürü Ekrem Ali Altuntaş'ı tebrik eden BAKİAD Genel Sekreteri Hasan Önder, "Okuyan, araştıran, güncelliğe açık, akademik bir yapıya sahip il müdürümüzü kutluyorum. Kendisinin daha nice başarılı çalışmalara imza atmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

7 yaşındaki oğlu Buğrahan’ı Tonya’nın yayla manzaraları ile birlikteki fotoğrafını ''Gez Dünyayı Gör Tonya’yı' ' isimli kitabının kapağında yayınlayan Ekrem Ali Altuntaş, " Daha iyi yaşam isteniyorsa bilginin peşinden koşulması gerekir. Bilgi okyanusta bir damladır ve öğrenmenin sonu yoktur. İnsanın hafızasında depoladığı bilgileri istediği zaman istediği şekilde kullanabilmesi, onun sürekli okuyup yazmasına bağlıdır." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.