Kitap Fuarına Yoğun İlgi

Bu yıl 18′ncisi düzenlenen Kitap Fuarı açılış töreni yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Fuarın Belediye Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen açılış törenine, Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Belediye Başkan Vekilleri Hüseyin Fırıncıoğlu ve Mehmet Sandıklı, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Taner Çetin, Erol Demirkoparanoğlu ve Hasan Arınan, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, MHP İl Başkanı Sezai Bilgin, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır, Bartın Belediyesi Meclis Üyeleri, Belediye daire müdürleri, çok sayıda yazar, yayınevi temsilcisi ve davetli katıldı. .

Törenin açılış konuşmasını yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın konuşmasında, “17 yıl aralıksız devam eden bu yıl 18’incisini gerçekleştirdiğimiz kitap fuarımız, diğer illerde nadir görülen bir etkinliktir. Bu kitap fuarımızı bundan sonraki yıllarda da devam ettireceğiz. Burada 14 yazarımızı, 12 yayın kuruluşumuzu Bartın’lı okurlarla buluşturuyoruz. Bilen insanının üstün olduğu bir zamandayız. Bilmek güçlü olmak demektir. Bilmenin yolu da okumadan geçmektedir. 5 gün açık kalacak olan fuarımızın hayırlara vesile olmasını istiyoruz” dedi.

Vali Seyfettin AZİZOĞLU açılışta yaptığı konuşmasında; ”Bu yıl İlimizde 18′ncisi düzenlenen kitap fuarında emeği geçen herkesi kutluyorum. Kitaplar geleceğimizi aydınlatan ve ufkumuzu açan birer ışık kaynağıdır. Yorum yapma yeteneğimizi geliştiren, bizlere yeni ufuklar açan kitaplarımız, düşüncelerimizi besleyip düşünme yeteneğimizi geliştirirken; kelime haznemizi de zenginleştirir. Okumak bizler için en etkili öğrenme yoludur. Gelişmiş ülke toplumları sahip oldukları bilgilerin %60′ını bu yolu kullanarak edinmişlerdir. Çünkü bilgi güçtür ve bu güç okuyarak gelişmektedir. Çağdaş bir toplumda gelişmişliğin ölçütlerinden biri olarak kabul edilen okuryazarlık bir devlet politikası temelinde ülkemizi hem içte hem de dışta geliştirecektir. Bu doğrultuda Bizlerle fikirlerini paylaşan ve ufkumuzu açan yazarlarımıza şükranlarımı sunuyor; 18. kitap fuarına katılan bütün vatandaşlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Hasan Bayrı şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Değerlendirme neticesinde „Dijital Tabut““ isimli şiiri ile birinci olan İbrahim Çelebi’ye, „Oslo“ isimli şiiriyle ikincilik ödülünü Onur Çeğil’e ve „Ondört“ isimli şiiriyle üçüncülük ödülünü almaya hak kazanan Gökhan Taner Günsan’a ödülleri Vali Seyfettin Azizoğlu, Garnizon Komutanı Mehmet Erdemir ve Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş tarafından verilirken Bartın Ünivresitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan tarafından da juri üyelerine katılım ve katkılarından dolayı hazırlanan teşekkür plaketleri verildi.

Vali Seyfettin AZİZOĞLU çalışmalarından dolayı Araştırmacı-Yazar Çetin ASMA’ya Onur Plaketini Takdim etti.

Fuarın açılış töreni öncesinde ve sonrasında fuara katılan yayınevlerinin stantlarını gezip davetlilerle sohbet eden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın yaptığı açıklamada 18.Kitap Fuarı’nın bu yıl 5 Kasım Çarşamba akşamına kadar 1 hafta süreyle halka açık olacağını belirterek fuar kapsamında gerçekleşecek söyleşi ve imza günü etkinliklerine herkesi davet etti.

BARTIN BELEDİYESİ 18. KİTAP FUARI PROGRAMI
30-EKİM-05 KASIM 2014


31 Ekim 2014 Cuma

Söyleşi-İmza Günü
Prof.Dr. Suphi Saatçi “Geleneksel Doku ve Kent”
Saat: 16:00 Belediye Cep Sineması

Söyleşi-İmza Günü
Yrd. Doç. Dr. Yücel Namal
“Osmanlı’da Milliyetçilik Hareketleri ve Türk Ocaklarının Tarihi Gelişimi”
Saat: 18:30 Belediye Cep Sineması

01 Kasım 2014 Cumartesi

Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu Drama gösterisi
Saat: 12:00 Belediye Sosyal Tesisleri Bahçesi

Söyleşi
Doç.Dr.Kutluk Kağan Sümer “Kırım’da Neler Oluyor?”
Saat: 18:00 Belediye Cep Sineması

02 Kasım 2014 Pazar

Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu Drama gösterisi
Saat: 12:00 Belediye Sosyal Tesisleri Bahçesi

Söyleşi
Zeynel Abidin Kıymaz
Atilla Öksüz
Güngör Yavuzaslan
“Basın İş Kolunda Örgütlenme”
Saat: 14:00
Saat: Belediye Cep Sineması

Söyleşi – İmza Günü
Doğu Karaoğuz “Karaelmas’ın İlk Madencileri”
Metin Köse “Zonguldak’ta Mükellefiyet”
Saat: 16:00 Belediye Cep Sineması

Söyleşi
Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği “Bisiklet ve Yaşam”
Saat: 18:30 Belediye Cep Sineması

03 Kasım 2014 Pazartesi

Söyleşi-İmza Günü
“Şehir ve Edebiyat”
İrfan Yalçın
Hüseyin Avni Cinozoğlu
Fesih Vural
Saat: 18:00 Belediye Cep Sineması

04 Kasım 2014 Salı

Şiir Dinletisi-İmza Günü
“Şiire Yolculuk”
Gökhan Cengizhan
Halil İbrahim Özcan
Saat:19:00 Belediye Cep Sineması

05 Kasım 2014 Çarşamba

Söyleşi- İmza Günü
“Büyük Atatürk’ten Küçük Öyküler”
Süleyman Bulut
Saat: 13:30 Belediye Cep Sineması

Anahtar Kelimeler:
Bartın Kitap Fuarı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.