Burası Amasra Çöp Liman

BARTIN'ın Amasra İlçesi'nde, dalgaların getirdiği atıklar sahilde kirliliğe yol açtı.

İlgili Foto Galeriye Git

Çevre ve Kültür Değerlerini Değerlerini Koruma Vakfı (ÇEKÜL) Amasra Temsilcisi Hüsyin Çoban, duruma tepki göstererek, "Deniz, döktüğümüz çöpleri yüzümüze geri serpiyor" dedi. İlçede 2 gündür etkili olan yağmur ve şiddetli rüzgar yaşamı olumsuz etkiledi. Rüzgar ile birlikte denizde dev dalgalar oluştu. Küçük Liman mevkisinde dalgaların etkisiyle denizden gelen çöpler sahilde kirliliğe yol açtı.


Sahilin yaklaşık 100 metrelik bölümü odun parçalarının yanında, plastik bidon, şişe gibi atıklarla doldu. Bazı kişiler, sahilde biriken odun parçalarını yakacak olarak olarak kullanmak için evlerine götürdü.

ÇEKÜL Amasra Temsilcisi Hüseyin Çoban, sahildeki kirliliğe tepki gösterdi. Çoban, kirlilik manzarasının vahşi çöp depolama yapmanın sonucu olduğunu söyledi. Çoban, şöyle konuştu:

"Bu manzara doğanın bize cevabıdır. Döktüğümüz çöpleri bize, yüzümüze geri serpiyor. Bartın´da Amasra´da ve pek çok kıyılarımızda vahşi depolama yapılıyor. Çöp sorununa bir çözüm bekliyoruz. Modern tesisler yapılırken, biz hala vahşi depolama yapıyoruz. Ve bu sürekli oluyor. Fırtınadan uçan çöpler denize uçuyor ve bize geri veriyor. Ve bunlar balıklarımızı yok ediyor. Doğamıza vahşi davranmayalım, güya biz doğanın en akıllı varlıklarıyız. Ama bu vahşice bir doğa katliamıdır."

Ayhan ACAR (DHA)

Anahtar Kelimeler:
Amasra
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
74 7 yıl önce

Birkaç adım ileride çöp kutusu varken çöpleri yere atan toplumlara müstehak bu.

Avatar
fk 7 yıl önce

malesef çok bir pis milletiiz

Avatar
intikam 7 yıl önce

doğanın en güzel cevabı

Avatar
.. 7 yıl önce

bunun belediyeyle alakası yok zihniyet ..dünyanın en iyi belediyesini getir bu zihniyette oluğumuz sürece bu görüntü devam eder ayıp ya..reklam kenti bartının tek..ayıp

Avatar
.. 7 yıl önce

yuh..bu ne yaa

Avatar
SORUMSUZLUK 7 yıl önce

tan başka birşey değil sanki oda başkasları yaşıyomuş gibi bırkılan çöpler gerçekten çok güzel görüntüler oluşturmuş demi ya bunu geçtim belediyenerede....