400 Yataklı Hastane 21 Ağustos'ta İhaleye Çıkıyor
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, yatırım programında yer alan ve Merkez Şiremirçavuş Mahallesinde 127.000 metrekare arsa tahsisi gerçekleştirilen 400 yataklı Bartın Devlet Hastanesinin proje ihalesinin 21 Ağustos 2015 tarihinde Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığınca geçekleştirileceğini açıkladı.

Bartın 400 Yataklı Devlet Hastanesi Projeleri ve Projelere Ait Dokümanların Hazırlanması Danışmanlık Hizmet Alım İşi ihalesinin 21 Ağustos 2015 tarihinde Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığınca gerçekleştirileceğini belirten Milletvekili Tunç, proje ve fizibilite çalışmalarının tamamlanmasının ardından Yüksek Planlama Kurulunca onaylandıktan sonra yapım ihalesine geçileceğini açıkladı.

Milletvekili Tunç, Bartın’da AK Parti iktidarında sağlık alanında önemli yatırımlara imza attıklarını belirterek, şu anda kullanılmakta olan 150 yatak kapasiteli Bartın Devlet Hastanesini tamamladıklarını, Göğüs Hastalıkları hastanesine ek bina yaptıklarını, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezini hizmete açtıklarını, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini hizmete açtıklarını, şimdi de 30 hekim kapasiteli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin yapımını tamamlamak üzere olduklarını, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesini hizmete açtıklarını, Kırtepe mahallesindeki eski devlet hastanesi olarak kullanılan binanın onarımlarını yaparak Sağlık Müdürlüğü, Aile Sağlığı Merkezi ve 112 acil istasyonu olarak hizmete açtıklarını söyledi.

Beldeler ve Merkezi köylere Aile Sağlığı Merkezleri

Milletvekili Tunç, Kozcağız, Hasankadı, Arıt, Kumluca, Kayadibi Aile Sağlığı Merkezlerinin yapımlarını tamamladıklarını, Kurtköy, Kızılelma, Ellibaş ve Tekkeönü Aile Sağlığı Merkezlerinin yapım ihalelerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

İlçelere Hastaneler

Milletvekili Tunç, Ulus İlçe Hastanesinin yapımının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, Amasra İlçe Hastanesinin da zemin etüdü çalışmalarının devam ettiğini, proje çalışmalarının ardından yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini söyledi. Milletvekili Tunç, Kurucaşile İlçesine de Entegre Hastane statüsünün onaylandığını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Taskin turhan 9 yıl önce

Bu kodugumun hastanesinin proje ihalesi 2012 yilinda yapilip aymaz mimarlik almamismiydi kac senedir proje bitti yapimi beklenoyo demiyomuydun ****