Bankoğlu’ndan Başkanlara Ziyaret

Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu yerel seçimler sonrası Bartın’da partisi CHP’den Belediye Başkanı seçilen isimleri makamlarında ziyaret etti.

İlgili Foto Galeriye Git 

Bankoğlu ilk ziyaretini Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya’ya, ardından Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’a ve ilk kez seçilen Kurucaşile Belediye Başkanı Uğur Güneş’e gerçekleştirdi.

Bankoğlu il ve ilçe başkanları ile yaptığı ziyaretlerde AKP hükümetini ağır sözlerle eleştirdi. 

MİLLETİN VERGİLERİNİ MUAZZAM BİR İSRAFLA SAÇIP SAVURDUKLARINI GÖRDÜK

Bankoğlu açıklamasının başında “128 milyar dolar nerede diye sormaya devam ettiğimiz ve hükümetin verdiği hiçbir sözü tutmadığı, tüm sözlerinin seçim vaadinden ibaret olduğunu, başta Merkez Bankası’nın kasası olmak üzere yönetimlerindeki tüm belediyeleri israf, yolsuzluk ve borç içinde bıraktıkları gerçeğiyle baş başayız. Son yerel seçimlerde de tıpkı önceki seçimlerdeki gibi milletin vergilerini muazzam bir israfla saçıp savurduklarını gördük. Emekliyi 10 bin liraya mahkûm eden AKP hükümeti şimdi de temmuz ayında yapılması gereken zamları yapmamanın yolunu arıyor. İşte böyle bir ortamda partimiz CHP yurt çapında 14’ü büyük şehir, 21’i il, 337’si ilçe, 48’i belde olmak üzere 420 belediyeyi yönetmeye başladı. Bunlardan 3 tanesi de Bartın’dan” dedi. 

CHP’NİN SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI FARK YARATACAK

Bankoğlu, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik buhranı tüm yurttaşların yaşadığını ve artık hükümetin yerel yönetimlerden uzak durmasını istediği mesajı verdiğini söyledi. 

CHP’li vekil şunları söyledi: “Bugün il ve başkanlarımız, Belediye Meclisi üyelerimiz ve parti örgütümüz ile Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya'yı, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’ı ve Kurucaşile Belediye Başkanı Uğur Güneş’i makamlarında ziyaret edip, başarılar diledik. Tüm başkanlarımız, CHP’nin sosyal belediyecilik anlayışının yanında kendi vizyonları ile fark yaratacak yeni bir döneme tam kadro hazır. Hepsinin yolu açık, memleketimiz için hayırlı olsun.”

AKP KENDİ BELEDİYELERİNİN VERGİ YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRMEMESİNE GÖZ YUMMUŞ

“Hemen hemen tüm belediyelerde borçların büyük kısmı SGK ve maliye borçları; yani AKP hükümeti kendi yönettiği belediyelerin vergi yükümlülüklerini yerine getirmemesine göz yummuş. Saltanat ve israf sonucu göz göre göre batağa sapladıkları belediyeler büyük borçlarla partimiz yönetimine geçtiği için hükümet aniden belediyelerin geçmişten kalan borçlarını tahsil etme hevesine kapılabilir. Bu da hizmetlerin aksaması ve yetersiz görünmesi için yapılacak kasıtlı bir hamle olabilir. Bu yola tevessül etmemelerini tavsiye etmek isterim.”

“Başkanlarımızla hem mali sorunları, hem de Bartın’ın sorunlarını konuştuk. Çünkü karşımızda fakirliği kutsallaştırıp, açlık sınırında yaşayan halka şükretmeyi telkin edenlerin bıraktığı bir borç dağı ve kendi ceplerini doldurdukları batık bir ekonomi var. Başkanlarımızın işi çok çetin ve zorlu. Hizmet etmek, projelerini hayata geçirmek, yurttaşlarımıza nefes alacakları sosyal destekleri sağlamak için çalışırken sayısız engelle karşılaşacaklarını biliyoruz. Ben bunu başta Bartınlı hemşehrilerim olmak üzere herkesin bu gerçekleri bilmesini istiyorum. Tekrar kentimiz için hayırlı bir dönem diliyorum”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ekrem Biriz 2 hafta önce

berat albayrak düşmanlığınız sizi kör ediyor. sırf damat diyerek linçlemeye çalışıyorsunuz. yazıklar olsun be

Avatar
Şebnem Özdağ 2 hafta önce

128 milyar dolar meselesi açıklandığı halde hala bu konu üzerinden berat albayrak'ı suçlamaya kalkmak kötülükten başka şey değil gerçekten.