Bartınspor'da 6 Madde Değiştirildi

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, tüzük tadilatı için olağanüstü toplanan Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcimiz Bartınspor Olağanüstü Kongresine katıldı. Kongrede yeni üyelerin giriş ücreti ve yıllık aidatların belirlenmesi ile 6 maddede tadilat ve değişiklik yapıldı.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcimiz Bartınspor tüzük tadilatı ve değişikliği için Olağanüstü Kongresini Bartın TSO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Kongreye Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Spor Başkanı Lütfi Bayrak, CHP İl Başkanı Selim Karakaş, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, yönetim kurulu üyeleri ve Bartınspor üyeleri katılırken, kongrenin Divan Başkanlığını Aykut Oktay Ulu yaptı.

Kongrede yapılan oylamanın ardından konuşma yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartınspor’a her zaman destek olmaya devam edeceklerini vurguladı. Akın, “Her şeyden evvel tüzük kongresi yapıldı. Tüm genel kurul üyelerine teşekkür ediyorum. Bugün şayet kulüp şirketleştirilmiş olsaydı ben karşı çıkardım. Kulübün şirket olduğu dönemde ben yönetim kurulu üyesiydim. 3-4 sene sonra bize Defterdarlıktan borç geldi. Ayrı ayrı olması kulübü töhmet altında bırakmamış oluyor, bu önemli. İkincisi belediyenin şirketlere katkı sağlamasında sıkıntı oluşuyor. Bu ayrı ayrı oldu ondan dolayı sıkıntı yok. Bartın Belediyesi’nin Amatör Spor Kulüplerine üye olan her spor kulübüne destek verme imkanı var. Bartınspor’da Bartın’ın bir değeri olduğu gerçeği ile desteğimiz devam edecektir. Kanunlar el verdiği noktada Bartınspor’a destek veririz. Artı otoparklarla ilgili şu an Milli Emlak’ta bir sıkıntı var. Onu da yazışmalarla çözüyoruz ve aldıktan sonra tekrar Bartınspor’a vereceğiz.

Bartınspor’un burada eski başkanları ve eski yöneticileri de var. Hakikaten zor bir iş. Amatör Spor Kulüplerini yönetmek gerçekten çok zor. Biz bir dönem profesyonel ligdeyken amatörden sorumlu başkan yaptılar beni inanın cebimden harcadığım paranın hesabı yok. Dolayısıyla herkesin cebinden vermesi gerekiyor. Burada arkadaşlarımızın 250 TL aidat vermesini ben gerçekten makul görüyorum. Bizim Vali ile gittiğimiz yerlerden para alamadığımız oldu. Bu işler zorla yürüyor. Gençlere destek verilmesi konusunu da doğru buluyorum. Çünkü hep aynı yerdeyiz. Yeri geldi başarı sağlandı, yeri geldi profesyonel ligin kapısından döndük ama sonuca baktığımızda olmadı. Ama her dönemde 1 milyon, 2 milyon, 3 milyon ne toplanırsa onunla şampiyon yapmaya çalışıyoruz. Bir bakıyorsun futbolcu 1 ay parasını alamayınca ortada yok. Bizim bu bölgeye biraz daha dikkat etmemiz gerekiyor. Bunun planlamasını yapmamız lazım. Yaparsak ben iyi olacağına inanıyorum. Her şeyden evvel aramızda birlik beraberlik olması gerekiyor. Huzurlu bir şekilde sezona başlamamız lazım. Tabi dışarıdan takviye olmazsa olmaz. Bu karışımı yapabilmemiz lazım.

Bu dönem cebinden 500-600 bin TL harcayanlar var. Buna tüm üyelerimizin katkı sağlaması gerekiyor. Bunu sadece maddi anlamda söylemiyorum. Bir yere beraber gidilecekse, bir öneri varsa hep birlikte gerçekleştirelim arzu ediyorum. Yoksa yürümüyor arkadaşlar. Sonra oraya koştur, buraya koştur. Defalarca bunu yaptınız biliyorum. Bizde yaptık, bizde koşturduk. Bu ağır yükü beraber kaldırmamız gerekiyor. BAL ligi çok ağır bir yük. 3. lig biraz daha rahat olur diye düşünüyorum. Hatta BAL ligindeki arkadaşlarla 3. ligde kalabiliriz. 3. lige çıkmamız gerekiyor. Yoksa aynı şeyleri tartışmaya devam ederiz. Bartın Belediyesi olarak kanunlar çerçevesinde tüm desteği Bartınspor’a sağlıyoruz. 3. lige çıkacaksak kaynağı bulmamız gerekiyor. Kaynak olmayınca olmuyor. Ben bir şehrin belediye başkanı olarak şehrimizin takımının 3. ligde olmasını istiyorum. Ben bu tüzük tadilatının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.