İşte Fındık Düşmanı Kokarcaya Karşı Etkili Ürünler
Bartın'da fındık düşmanı kahverengi kokarcaya karşı mücadele başladı.
Bartın Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama:
Kahverengi Kokarca ile mekanik, biyolojik, biyoteknik ve kimyasal mücadele yapılmaktadır.

Ortalama sıcaklık değerlerinin 17°C'ye ulaştığı bu dönemde zararlının kışlaklardan çıkıp fındık bahçesine geçmesi ile birlikte kışlaklara yakın olan fındık ocaklarından başlanarak 1. İlaçlamaya başlamalıdır.
 
Kahverengi Kokarca popülasyonun yoğunluğuna göre ikinci veya üçüncü bir ilaçlama yapılmalıdır.

İlaçlama esnasında hiçbir şey yenilip içilmemeli gözlük, maske, eldiven, tulum ve çizme mutlaka giyilmelidir. İlaçlama bittikten sonra mutlaka bütün vücudumuz bol sabunlu su ile yıkanmalıdır. Boş ilaç ambalajları gelişi güzel çevreye atılmamalı uygun bir şekilde bertaraf edilmelidir. İlaçlama yapılan bahçelerde 10 gün süre ile hayvan otlatılmamalıdır.

Kahverengi Kokarca ilaçlaması esnasında arıların su içtiği kaynaklara Bitki Koruma Ürünleri bulaştırılmaması son derece önemlidir. İlaçlamalar akşam saatlerinde, arıların uçuş yapmadıkları zamanda yapılmalı, çevredeki arı üreticileri uyarılmalıdır.
Fındıkta Ruhsatlı Bitki Koruma Ürünleri

Etken Madde/Ticari Adı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.