Histerektomi ameliyatı artık kapalı yapılıyor

Bartın Devlet Hastanesi'nde, halk arasında rahim alınması olarak bilinen histerektomi ameliyatı, artık kapalı olarak yapılıyor.

İlgili Foto Galeriye Git

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklama:

Halk arasında rahim alınması olarak bilinen '' histerektomi'' ameliyatı, yine  halk arasında ”kapalı ameliyat” olarak bilinen  laparoskopik  kapalı yöntem ile “Laparoskopi”  Bartın Devlet Hastanesi  Kadın Hastalıkları ve Doğum Birimimizde yapılıyor.

Hastanın karnına kesi yapmadan “Laparoskop” adı verilen cihaz yardımıyla göbek deliği içine yapılan bir cm’lik bir kesiyle batın içine bir kamera ile girilerek monitorden görüntüleme sağlanması ve kasık bölgelerinden yapılan yaklaşık yarım cm ‘lik kesilerden karın içine girilerek cerrahi aletlerle rahim ve yumurtalıkların çıkartılmasını içeren bu ameliyat, hastanemiz Kadın Kadın Doğum Biriminde Uzman Dr Volkan AKBULUT tarafından rutin olarak yapılmaktadır.

Bilindiği gibi histerektomi, rahmin ameliyat ile çıkarılması işlemidir ve kadın hastalıkları ve doğum grubunun en sık yapılan ameliyatlarındandır. Özellikle bu ameliyatın kapalı olarak yapılması dokulara ve organlara çok az hasar verir,. karın açılmadığı için iltihaplanma riski ve ameliyat sonu yapışıklık ihtimali daha azdır ve  ameliyat izi kalmaz, karın fıtıkları olmaz.

Açık ameliyatta karın kesildiği için daha fazla ağrı hissedilir, hastanede kalma süresinin daha uzundur ve karın için geç komplikasyonlara daha sık rastlanır. Laparoskopi de ise hastalar daha ağrısız çoğu zaman sadece 1 gece kalarak taburcu olarak, çok kısa sürede normal yaşamına dönerler.

Laparoskopik ameliyatlar artık dünyada daha çok tercih edilmekte ve uygulamadaki başarısı her geçen gün daha da çok artmaktadır. Hastanemizde bu ameliyatların yapılıyor olması, aynı zamanda teknolojik cihaz ve donanımların yenilenmesi  ile kurumlarımız daha yüksek kalitede ve doğru hizmet veren sağlık kurumları haline gelmiş olup, hastalarımızın ameliyat sonrası daha konforlu bir dönem geçirmesi sağlanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:
Histerektomi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.