1 Mayıs İşçi Bayramı
TUNÇ: 1 MAYISI RESMİ TATİL YAPARAK, EMEK VE DAYANIŞMANIN BAYRAMI İLAN ETTİK

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında 1 Mayısın, kavganın, şiddetin, çatışmanın günü değil, birliğin, dayanışmanın, mücadelenin, demokrasinin, barışın, kardeşliğin ve baharın günü olduğunu ve bu günü resmi tatil ilan ederek bayram olarak kutlanılmasını AK Parti iktidarının gerçekleştirdiğini söyledi. Milletvekili Tunç mesajında şunları söyledi: "1 Mayıs, dünyada işçilerin çalışma şartlarının düzeltilmesi için verdikleri mücadelenin başlangıcı olup, tüm çalışanların ve dünyanın evrensel ortak değeridir. Bu güne kadar tüm dünyada Uluslararası Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü olarak kutlanmakta olan 1 Mayıs Ülkemizde de ilk kez Ak Parti hükümetinin attığı adımla "emek ve dayanışma günü" olarak kabul edilmiş ve resmi tatil ilan edilmiştir.  Geçmişte, 1 Mayıs'a damgasını vuran maalesef hep üzücü olaylar olmuştur. Artık bu olumsuzluklara, şiddet görüntülerine son verilmeli, hafızalarımızda yeni bir sayfa açılmalıdır. Sivil toplum kuruluşlarıyla, sendikalarımızla, işçi ve işveren kuruluşlarımızla, hükümetimizle, bu acı tecrübelerin tekrarlanmaması için hep beraber, ortak akılla hareket etmeliyiz. Hükümetimizin attığı olumlu adım sadece "1 Mayıs'ın 'resmi tatil' ilan edilmesi" değildir. Demokratikleşmenin, bireysel hak ve özgürlüklerin genişletilmesidir. 1 Mayıslar, insanlarımızı tedirgin eden değil, bahara girerken, insanların eşiyle, çocuğuyla hep beraber bayram havasında kutlayacağı bir gün olarak anılmalıdır. 1 Mayıs, kavganın, şiddetin, çatışmanın günü değil, birliğin, dayanışmanın, mücadelenin, demokrasinin, barışın, kardeşliğin ve baharın günü olmalıdır. Demokrasimizin güçlenmesi, örgütlü toplumun büyümesi için atılan bu adım geleceğimiz için çok önemli tarihî bir adımdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm çalışanlarımızın ve işçilerimizin 1 Mayıs emek ve dayanışma gününü kutluyor, sevgi, kardeşlik ve barış duygularının artmasına vesile olacak, huzur dolu nice 1 Mayıslar diliyorum." Dedi.

RIZA YALÇINKAYA'NIN 1 MAYIS “EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ” “İŞÇİ BAYRAMI” KUTLAMA MESAJI

Tüm dünyada milyonlarca emekçinin birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanan 1 Mayıs, demokrasinin ve insan haklarının geliştirilmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Birlik ve dayanışma içerisinde olan ve örgütlü toplumların temel dinamiklerini oluşturan işçi sendikaları; emeğin örgütlü gücünü ortaya koyarak, temel hak ve özgürlüklerin yaşama geçirilmesi için büyük mücadeleler ortaya koymuş, haksızlıklara karşı mücadele etmişlerdir. İşsizliğin, yoksulluğun ve açlığın çığ gibi büyüdüğü AKP iktidarında; üreten, geliştiren ve hizmete sunan emekçilerimizin emeklerinin karşılığını alamadığını, hızla yaygınlaşan taşeronlaşma adı altında yapılan haksızlıklarla daha fazla ezildiklerini, sahip oldukları yasal hakların ellerinden alınarak temel hak ve özgürlüklerinin kısıtlandığını, hakkını arayan işçilere ölçüsüz şiddet uygulandığını, yandaş sendikalarla emekçilerin bölünmesinin arzulandığını hep birlikte görüyoruz.  Cumhuriyet Halk Partisi olarak; grevlerin yasaklanmadığı, sendikalı işçilerin işten atılmadığı, örgütlenmenin engellenmediği özgürlükçü bir demokrasi için işçilerimizle ve emekçilerimizle omuz omuza mücadele etmeye, AKP Hükümetinin işçi haklarını gasp etme girişimleri karşısında durmaya devam edeceğiz.  Ülkemizin içerisinde bulunduğu bu hassas günlerde, cumhuriyetimizin değerlerine ve demokratik haklarımıza sıkı sıkıya sahip çıkmak, omuz omuza vererek dayanışma içerisinde bulunmak hepimizin sorumluluğu olmalıdır.  Bu duygu ve düşüncelerle, emek, hak ve özgürlük mücadelesinde yaşamlarını yitiren emekçilerimizi saygı ile anıyor, emeğin üzerindeki baskıların kaldırıldığı, emekçilerimizin sendikalı olduğu bir iş yaşamının sağlandığı Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında 1 Mayıs’ları kutlamak dileğiyle tüm emekçi kardeşlerimin 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

BELEDİYE BAŞKANI CEMAL AKIN İŞÇİ BAYRAMI’NI KUTLADI

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Cemal Akın mesajında, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın emeğin bayramı olduğunu ve işçinin emeğinin alın teri kurumadan verilmesi gerektiğini söyledi. Akın açıklamasında " 1 Mayıs emeğin bayramı, haksızlıklara karşı birlik olma günüdür. İşçinin sıkıntısız şekilde, huzurla çalışması, haklarının alın teri kurumadan verilmesi çok önemlidir. Biz hakların elde edilmesi ve korunması çerçevesinde sadece 1 Mayıs’ta değil her zaman işçi kardeşlerimizin yanında olduk. Bu düşüncelerle birlik, mücadele ve dayanışma günü olan bu günün kavgadan çatışmadan uzak, barış ve kardeşlik duyguları içerisinde, demokratik şekilde kutlanması dileğiyle tüm işçi kardeşlerimin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

MECLİS BAŞKANI KARTAL, 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMINI KUTLADI

Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, bir mesaj yayınlayarak 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı. Kartal mesajında, 1 Mayıs'ın tüm çalışanların ve dünyanın evrensel ortak değeri olduğunu belirten Uzun, 1 Mayıs'ın, Türkiye'de ilk kez AK Parti iktidarında ''Emek ve Dayanışma Günü'' olarak kabul edildiğini ve resmi tatil olarak ilan edildiğini kaydetti. Geçmişte 1 Mayıs'lara hep üzücü olayların damgasını vurduğunu ifade eden Kartal, “Artık bu olumsuzluklara, şiddet olaylarına son verilmesi ve hafızalarda yeni bir sayfa açılması gerektiğinin altını çizdi. Sivil toplum örgütleri, sendikalar, işçi ve işveren kuruluşlarıyla birlikte bu acı deneyimlerin bir daha tekrarlanmaması için ortak akılla hareket edilmesi gerektiğini de vurgulayan Uzun, “1 Mayıs İşçi Bayramı, Emek ve Dayanışma Günü, insanlarımızı tedirgin eden anlayıştan uzak, bahara girerken tüm insanların ailesiyle, arkadaşlarıyla hep birlikte bayram havasında kutlayacağı bir gün olarak anılmalıdır. Çünkü 1 Mayıs, şiddetin, kavganın, çatışma ve gerginliğin günü değil, birliğin, beraberliğin, dayanışmanın, mücadelenin, barışın, kardeşliğin, demokrasinin ve baharın günü olmalıdır'' dedi.

TİMUR'DAN KUTLAMA MESAJI


Amasra Belediye Başkanı M.Emin Timur 1 Mayıs Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Amasra Belediye Başkanı M.Emin Timur’’1890 Yılından bu tarafa dünyada kutlanan 1 Mayıs, 1906`dan itibaren de ülkemizde kutlanmaktadır. Bu yıl da `Emek ve Dayanışma Bayramı` olarak kutlanacaktır. Emekçilerin Mücadele, birlik ve dayanışma günü olan 1 Mayıs Bayramını kutlar ; 1 Mayıs'ın ülkemizde ve dünyada tüm halklara ve emekçilere barış, kardeşlik ve özgürlükler getirmesini diliyorum. Emekçilerin mücadele ve dayanışma günü kutlu olsun.’’dedi.

KARAMAN'DAN KUTLAMA MESAJI

1 Mayıs; işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik ve dayanışma günüdür. Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de Emek ve Dayanışma günü adı altında resmi tatil olarak ilan edilen, Bu anlamlı günde başta işçi, memur ve emekçi kardeşlerim olmak üzere bütün çalışan emekçilerin “1 Mayıs İşçi Bayramını” kutlarım

SEZAİ BİLGİN 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI’NI KUTLADI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bartın İl Başkanı Sezai Bilgin, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Bilgin mesajında, “1 Mayıs emekçilerin, işçilerin, sendikaların ve diğer sivil toplum örgütlerinin dayanışmasının, barış ve kardeşliğin bayramıdır” dedi.  Mesajında Türkiye’deki tüm çalışanların insan onuruna yakışır bir ücrete ve sosyal haklara sahip olması gerektiğini vurgulayan Bilgin, tüm emekçilerin İşçi Bayramı’nı kutladı. Bilgin "Biz tüm işçilerimizin, layık oldukları yere gelmelerini ve haklarını sonuna kadar elde etmelerini istiyoruz. Bunun için teşkilat olarak üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız. 1 Mayıs alın teriyle geçimini temin eden emekçilerimizin gururla kutladıkları anlamlı bir bayramdır.  Ülkemizde her çalışanın insan onuruna yakışır bir ücrete ve sosyal güvenliğe sahip olması, muhatap kaldıkları risklerin azaltılması ve kronikleşen endişelerinin giderilmesi gerekmektedir. Hangi koşulda olursa olsun evine ekmek götürmek için çalışan ve karşılarına dikilen birçok zorluğa göğüs geren emekçilerimizin, biriken sorunları bir an önce çözülmeli ve hak ettikleri ekonomik ve sosyal şartlara kavuşmalıdırlar.
Bu gün tüm emekçilerin birlik beraberliğinin, sendikaların ve diğer sivil toplum örgütlerinin işçilerle dayanışmasının, barış ve kardeşliğin bayramıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı huzurlu ve mutlu bir ömür geçirmelerini diliyorum" dedi

ADD Şube Başkanı Yavuz ALPAY'ın mesajı

İşçiler, emekçiler,
Yoksullar, emekliler, işsizler,
Mimarlar, mühendisler, gazeteciler, sağlıkçılar,
Aydınlar, demokratlar,
Kadınlar ve erkekler,
Yaşlılar, gençler,
Sevgili emek dostları, kardeşlerim.

Hepinizi, yıllar önce taksim meydanında yitirilen 34 kardeşimiz ve Türkiye emekçi sınıfı adına yürekten selamlıyorum.
Sizler bu ülkenin vicdanı ve onuru,
Gerçek demokrasinin,
Geleceğimizin güvencesisiniz.

Arkadaşlar!
Birliğe, mücadeleye ve dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.
Çünkü işyerlerine, işkollarına, yaşam çevrelerimize
Bütün dünyada işçi ve emekçilere acımasızca saldırıyorlar.
İnsan olarak, işçi olarak, yurttaş olarak haklarımız elimizden alınıyor,
Özgürlüklerimiz kısıtlanıyor, değerlerimiz yok ediliyor.
İşçiler ve emekçilerin ortak çıkarları unutturulmaya çalışılıyor.
Tenimize, dilimize, inancımıza, kökenimize göre ayrımlarla bizi bize düşman etmek istiyorlar.
Farklı olana, farklı düşünene yaşama hakkı tanınmıyor.
Güvenli geleceklerinden yoksun,
Üniversite ve iş kapılarında sersefil hayat süren gençlerin;
Evde ve işyerlerinde ezilen, horlanan kadınların sayısı günümüzde hızla artıyor.
Her geçen gün daha da yoksullaşıyoruz; işsizlik hızla artıyor; geleceğimiz karartılıyor.

Emekçiler, işçiler, sevgili halkımız!
Siyasi iktidarlarca toplumun talepleri görmezden gelinmekte,
Toplum yapay olarak kutuplaştırılmakta,
Çok kimlikli ve çok kültürlü Türk ulusu dokusu çeşitli dayatmalarla kırılmakta,
Bir arada yaşama umudu kaybedilmek istenmektedir.
Bu gidiş tehlikelidir.

Toplumu laik-anti laik, Türk-Kürt, Müslüman Hıristiyan ve yabancı düşmanlığı gibi kutuplaşmalarla dikey olarak bölen gerilim politikalarına son verilmeli,
Anayasa’ya göre Türkiye Cumhuriyeti’nin;
Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olması gerekirken,
Bu temel ilkelerin hepsini yok eden politikalar izlenmemelidir.

Sosyal devletin üç saç ayağı; eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik haklarımız gasp edilmek istenmektedir.
“Ben yaptım oldu” anlayışı günlük hayata hakim olmuş;

Bu politikalar toplum içinde sorunları yoğunlaştırmış, emekçileri daha da yoksul bırakmıştır.
Bir toplumsal gerginlik Türkiye’nin üzerine karabasan gibi çökmüştür.
Bu nedenle halkın siyasete katılımının yolları açılmalıdır.

Toplumsal taleplerimizi temsil edecek olan yegane güç emekten ve halktan yana eşitlikçi, özgürlükçü ve demokratik bir iktidardır.
Sorunlarımızın gerçek çözümü,
Ülkemizde gerçek bir demokrasinin yerleşmesi;
Gericiliğe karşı, demokratikleşmeden, eşitlik ve özgürlüklerden, emekten yana değişim ve dönüşümlerden geçmektedir.

Sevgili Arkadaşlar, Değerli Emek Dostları
Gerek dünya kamuoyu karşısında, Gerekse ülkemizde, hükümet çevrelerinden üst düzey devlet görevlilerine herkes ülkemizdeki demokratikleşmeden, hak ve özgürlüklerin genişlemesinden dem vuruyor.

Oysa
1977 1 Mayısı, ülkemizde aydınlatılmayan tüm siyasal cinayetlerin, Maraş, Çorum, 16 Mart katliamlarının başlangıcıdır.
Kim ne derse desin; İster derin devlet, ister kontrgerilla, ister çete…
Bütün bunlar aydınlığa çıkarılmadan ülkemizde gerçek bir demokrasiden bahsedilmesinin olanağı yoktur, Olamaz!
Bu nedenlerle, toplumsal hassasiyetlerin tepe noktalarda yaşadığı günümüz koşullarında;
Faali Meçhul cinayetlerin suçlularının ortaya çıkarılması gerekip, yargılanmalılardır.
Bunların gerçekleşmesi, toplumumuzun büyük çoğunluğunda olumlu karşılanacak ve bugüne kadar gerginlik ve “tabu” olan bu sorunlar çözümlenmiş olacaktır.

Hepinizin, 1 Mayısını kutluyor ve sevgiyle selamlıyorum.

Anahtar Kelimeler:
1 Mayıs
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
coşkun 11 yıl önce

işçi bayramımı? bu ülkede askari ücreliyi ,adeta açlığa ,sürünmeye ,ölüme terk etmiş bi zihniyetin ,böyle bir bayramdan bahsetbesi, bu ülkede milyonlarca askari ücretlinin yarasına tuz basmaktan başka bir şey deyildir.1 mayısta özel sektörde askari ücretle çalışan 1 kişi izin yapabilsin kendimi taksim meydanına asarım.