Saadet Partisi'nden Fransa'ya Sert Tepki

Cezayir’de 1.5 milyon insanı katlederek soykırım yapan, Raunda da  800 bin insanın katline yardım eden utanç dolu tarihine bakmadan Bu sözde kararı kabul eden Fransız Parlamentosu’na seslenen Yurtbay; "Bu kararı alanlara soruyorum, biz neden Maraş’ımıza Kahramanmaraş diyoruz, Antep’imize Gaziantep diyoruz biliyor musunuz. Biz bu unvanları işgalci Fransız’lara karşı kazandığımız haklı zaferimizden sonra aldık. Bu sözde kararı alan Fransa meclisine seleniyorum. Fransa neresi  Urfa, Antep, Maraş neresi, sizin orada ne işiniz vardı. Önce bu sorunun cevabını verin. Başkalarının tarihini karalamak yerine, önce kendi işgalci, sömürgeci ve karanlık tarihinize bakın. Bizim tarihimizin bütün sayfaları berrak ve net bir şekilde ortadadır. Kendi karanlık geçmişinizi örtmak için başkalarını karalamaktan vazgeçin.” dedi.
 
Yurtbay açıklamasında, Fransa’nın hiçbir mantıklı açıklaması olmayan, tarihi belgeleri, bilgileri kabul etmeyen, araştırmak öğrenmek isteyenleri cezalandıran bu akıl almaz davranışının özünde kasıtlı ve bilinçli şekilde kurgulanmış bir kara politika olduğunu vurguladı. Fransa meclisinin Türkiye’yi dış politikada güçsüzleştirmek, yalnız bırakmak isteyen bu politikasının altında kendilerinin gizledikleri kirli yüzlerinin olduklarını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.