Tunç Kahramankazan’da Bartınlılar'la Buluştu
Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Ankara Kahramankazan’da ikamet eden Bartın-Karabük-Zonguldak’lı hemşehrileri ile biraraya geldi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Ankara Kahramankazan’da ikamet eden Bartın-Karabük-Zonguldak’lı hemşehrileri ile biraraya gelerek, Anayasa değişikliği hakkında açıklamalar yaptı. Milletvekili Tunç, bu anayasa değişikliği ile darbe üreten bir sistemden istikrar üreten bir sisteme geçeceğiz dedi. Toplantıya, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, AK Parti Kahramankazan ilçe başkanı Ali Yıldıztepe ve 15 temmuz gecesinde gazi olan Bartınlı Belediye Meclisi üyesi Hüseyin Bayer’de katıldı.  

TSK’nın Devlet Denetleme Kurulu’nun denetimine tabi olmasına HAYIR denilebilir mi?

Kazan ilçesinin 15 Temmuz gecesinde gösterdiği kahramanlıktan dolayı Kahraman ünvanını hak ettiğini belirten Milletvekili Tunç, “o karanlık gecenin aydınlatılmasında, darbecilerin püskürtülerek, ülkemizin geleceğinin kurtulmasında gösterdiğiniz mücadele için tüm Kahramankazanlı hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyorum, o gece Kazan, 9 şehit verdi, 100 civarında gazimiz oldu. Şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız, bu da nasıl olacak, bir daha bu ülkede darbe girişimleri olmasın diye gerekli tedbirleri almak zorundayız, OHAL ilan edilerek FETÖ ve diğer terör örgütleri ile mücadele devam ediyor, ama asıl yapılacak işi her 10 yılda bir darbe üreten sistemden kurtulmak için gerekeni yapmak, işte 16 nisan tarihinde gerçekleştireceğimiz halkoylamasına sunacağımız Anayasa değişikliğinin en önemli maddelerinden biri de Türk Silahla Kuvvetlerin Devlet Denetleme Kurulu’nun denetim kapsamına alınmasına ilişkin madde. Anayasa değişikliğine EVET dediğimizde, bundan böyle askeriyede arka kapılar ardından gizli ve illegal oluşumlara fırsat verilmeyecek, sadece bu madde bile bu anayasa değişikliğine EVET dememiz için yetmez mi?” şeklinde konuştu.  

Hükümeti Halk Sandıkta Doğrudan Belirleyecek, işte Cumhuriyet bu

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile, hükümet kurma yetkisinin doğrudan halka verildiğini belirten Milletvekili Tunç, nasıl Belediye Başkanı, Belediye Meclisi üyeleri arasından seçilmiyor, halk tarafından seçiliyorsa, hükümet te, Milletvekilleri arasından değil, doğrudan halk tarafından seçilecek, 5 yıllığına seçilen Cumhurbaşkanlığı hükümeti, başarılı olur ve millet beğenirse ikinci dönem için 5 yıl daha seçilebilecek. İki dönemden fazla seçilemeyen, halkın yüzde 50’den fazlasının oyunu alan bir Cumhurbaşkanı diktatör olamaz, sadece kendi partisinin değil, başka partilerin oylarını da almak zorunda kalacağı için kucaklayıcı olur, kutuplaşma azalır, uzlaşmayı sağlar” dedi.

Meclis, Cumhurbaşkanını, yardımcılarını ve bakanları denetleyecek

Milletvekili Tunç, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde Meclis’in yetkilerinin azaltıldığına dair açıklamaların hiçbir geçerliliğinin bulunmadığını belirterek, “Meclis, Cumhurbaşkanlığı hükümetini denetleyecek, Cumhurbaşkanını, yardımcılarını ve bakanlarını gerektiğinde 301 milletvekilinin önergesi ile soruşturma başlatıp, yüce divana gönderebilecek, meclis araştırması, soru önergesi ve genel görüşme yoluyla TBMM’nin denetim yetkisi devam edecek, kanun yapma konusunda yetkili olacak, Cumhurbaşkanı kararnameleri kanundan üstün olmayacak” dedi.

Milletin Güvenoyu verdiği hükümete, ayrıca Meclisin de güvenoyu vermesini istemek, millete hakarettir

Hayır propagandası yapanların, Güvenoyu ve gensorunun kaldırıldığına yönelik eleştirilerinin olduğunu belirten Milletvekili Tunç, “milletin seçerek, güvenoyunu sandıkta verdiği hükümete, bir hafta sonra dönüp milletvekillerine de “millet güvendi ama bir de size soralım, siz de güveniyor musunuz? Şeklindeki sorunun millete güvenmemek anlamına geldiğini, millete hakaret olduğunu söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.