Bartın Irmağı'nda 4'lü Zirve

BARTIN IRMAĞI’NDA İNCELEMELERDE BULUNULDU

Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Belediye Başkanı Cemal Akın, Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış ve DSİ Bölge Müdürü Sait Umucu ile birlikte “Bartın Irmağı ve Yan Kolları Islahı” Projesi kapsamında incelemelerde bulundu.

Konu ile açıklamada bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın;” Bartın Irmağı ve Yan Kolları Islahı Projesi kapsamında Sayın Valimiz Seyfettin Azizoğlu, Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış ve DSİ Bölge Müdürü Sait Umucu ile birlikte ırmakta incelemelerde bulunduk” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Bartın Irmağı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nuri cakrazli 9 yıl önce

Insallah hersey iyi olur su venedikgibi yapilir

Avatar
Taşkın Sel Sınırı Haritası yanlış 9 yıl önce

her bartın valisi değiştiğinde, o dönemin dsi bölge müdürü bartın'a gelir ve slayt eşliğinde veya motor üzerinde bartın ırmağında başarılı (!) sel ıslah projelerini anlatırlar.. bu kadar başarılı (!) sel ıslah projeleri gerçekleşiyorda, bartın halkı aşırı yağışlarda neden sel korkusu yaşıyor. 1998 seli orduyeri köprüsü üzerinden geçmiş ve yalı tamamen sel suları altında kalmışken, dsi'nin yaptığı sel sınırı haritasında, yalı neden sel sınırı içine alınmamıştır. neden..

Avatar
DSİ 23. Bölge Müdürü 9 yıl önce

sayın müdür. gölbucak ve kaynarca, bartın ırmağından 9 metre yüksekliktedir ve dsi'nin yapmış olduğu taşkın sel sınırı haritasında "taşkın alanı" içinde gözükmekte olduğundan yapılaşma yasaktır. yalı, bartın ırmağından 6 metre yüksekliktedir ve dsi'nin haritasında "taşkın alanı" içinde gözükmediğinden yapılaşma serbesttir. bu mantık dışı, yalanlarla dolu "taşkın sınırı haritası" ne zaman düzeltilecektir. bir sel felaketi olduğunda, yalıya sel basıpta göölbucak ve kaynarcaya sel basmassa bunun hesabını nasıl vereceksiniz.. size göre hava koş nasıl olsa.. bartın valisi, gölbucak ve kaynarcaya sel basmayıp yalı mevkisine sel bastığında yanlış sel sınırı haritasının hesabını sayın cumhurbaşkanımıza, sayın başbakanımıza nasıl verecek. sayın müdür, ya gölbucak ve kaynarca taşkın alanından çıkartılsın, yada yalı taşkın sel sınırı içine alınsın. yalıdaki orduyeri köprüsü üzerinden sel sularının geçtiğini önemle sayın bölge müdürümüze önemle hatırlatırım.

Avatar
TOKİ KÖPRÜSÜ 9 yıl önce

toki köprüsünün parası geleli 4 yıl oldu. toki köprüsü neden yapılamıyor.. gölbucak-kaynarca arasına yapılacaktı. bartın ırmağından 9 metre yüksekliğindeki gölbucak-kaynarca "taşkın alanı" içinde olduğundan mı yapılamıyor. yalı mevkisi ırmaktan 6 metre yüksekliğinde olmasına rağmen yalıya toki köprüsü rahatlıkla yapılabiliyor çünkü yalı "taşkın alanı" içinde değil.. sayın bölge müdürü, ilk okul çağındaki çocuklara sorsanız 9 metrenin daha yüksek olduğunu söylerdi. keşke, taşkın sel sınırı haritanızı ilk okul çağına giden öğrencilere yaptırsaydınız. 6 metrenin alçak, 9 metrenin yüksek olduğunu sizden ve teknik elemanlarınızdan daha iyi bilirdi. bartın tarihinin en büyük felaketini yaşarsa eğer, yanlış haritanızın hesabını bartın halkına nasıl vereceksiniz. yalıya sel basıp, gölbucak-kaynarcaya sel basmassa biliniz ki mutlaka adalet önüne çıkacaksınız.

Avatar
Sayın Bölge Müdürü 9 yıl önce

sayın bölge müdürü, kastamonu'dan bartın'ın sel sorununu çözemiyorsunuz. sel önlemleri alınmasında çok aciz kalıyorsunuz.. talveg kot +12 metre uygulamasında çok net anlaşılıyor çok aciz yönetiminiz. gölbucak ve kaynarca taşkın alanı içinde olduğundan sel önlemleri alındığında talveg kot +12 metre üzerine yapılaşma iznini "kesinlikle bodrum katı yapılamaz" şartıyla veriyorsunuz. sayın müdürümüze soruyoruz. yalı, valilik ve belediyeninin bulunduğu alanlar ırmaktan 6 ile 8 metre yüksekliğinde. neden talveg kot +12 metre şarttı aranmıyor. neden bodrum kat yapmasına müsaade ettiniz. valilik binasının bodrum katında garaj var mı.. yalıda belediyenin yaptırdığı yaşam merkezinde bodrum katı var mı.. valilik ve belediyenin yaptırdığı binalarda bodrum katı varsa görevinizi ihmal etmiş oluyorsunuz. başka yerler var mı acaba.. 1998 selinde 4 kişi hayatını kaybetti. aynı yağış bugün yağsın, can kaybı 14 kişi olursa ne yapacaksınız. bodrum katında hayatını kaybedenlerin hesabını nasıl vereceksiniz.

Avatar
Bartın halkına çok yazık olacak 9 yıl önce

sayın başkan. yalının talveg kotu +12 metremi yaptırmış olduğunuz binanın içinde bodrum katı yaptırıyorsunuz.. müibarek günde allah rızası için söyleyiniz. rmaktan 6metre yüksekliğindeki yalıya sel basmadı mı.. sel basan yalı, neden imar planında taşkın sınırı içinde değil...gölbucak ve kaynarca ırmaktan 9 metre yüksekliğinde olmasına rağmen yapılaşma yasak.. gölbucak ve kaynarcanın mağduriyeti ne zaman çözülecek.. anlıyoruz ki diğer başkanlar gibi yalan ve yanlışlarla dolu "taşkın sel sınırı" haritasının devamını istiyorsunuz. gölbucak ve kaynarcanın mağduriyetini çözmek istemiyorsunuz, sel önlem projelerinin alınmasından kesinlikle bahsetmiyorsunuz. peki, gölbucak ve kaynarcaya sel basmayıp, yalıdaki binanızın bodrum katına sel bastığınızda ne yapacaksınız.. bölge müdüründen ve sayın başkandan umudu kestik, umarız sayın valimiz duruma yetkisini koyar. yoksa, bir sel felaketi yaşandığında, bartın halkına çok yazık olacak.