Çakır Grubunun Su Sorunu Çözülüyor

ÇAKIR GRUBUNDA SU GÖRÜNDÜ

Bartın İl Özel İdaresi, Bartın grup sularında en büyük tesisi Çakır Grubu'na yapıyor.

Karamazak , Gözpınar , Ulugeçitambarcı , UluGeçitkadı , Çakırdemirci, Akmanlar, Kutlubeytabaklar , Çakırkadı , Çakırömerağa Köyleri ve bağlı mahallelerini kapsayan proje adım adım ilerlerken projenin 1. Etap ile yürütülen çalışmalarla önemli mesafe kat edildi. 1 milyon değerinde olan 1. etap çalışmaları içerisinde sondaj elektrik hattı ve trafo merkezi ana terfi hattı çalışmaları yapılıyor. Bu çalışmalar sonlandığında ise 2. Etap çalışmalarıyla birlikte uzun süredir yaz aylarında kuraklığın getirdiği susuzlukla karşı karşıya gelen bu köylerde yaşayan 5 bin kişinin de yetersiz olan içme suyu sorunu çözülüyor.

Çakır Grubu İçme Suyu projesiyle ilgili açıklamalarına devam eden Başkan Dursun şunları ifade etti: "Çakır gurubu adıyla Çakır bölgesinde yer alan 9 köyün yaz mevsiminin 4 aylık bir döneminde içme ve kullanma suyu sıkıntısının yaşandığını, bunun en büyük sebebinin ise bölgenin jeolojik yapısından kaynaklanan nedenlerden oluştuğunu söyledi bu gurup içerisindeki Karamazak, Gözpınar, Ulugeçitambarcı, Ulugeçitkadı, Çakırdemirci, Kutlubeytabaklar, Çakırömerağa Köyleri ve bağlı mahallelerinde özel idare olarak yetersiz olan suyun yeterli hale getirilmesi için adı geçen köylerin sınırları içerisinde geçmiş yıllarda sorunun mahalinde çözülebilmesi amacıyla yapılan çalışmalarla keson kuyu ve sondaj çalışmalarının yapıldığını , fakat yazın kurak dönemlerin de bölgenin jeolojik yapısından kaynaklanan nedenlerle mevcut sularda azalmaların yaşandığını söyleyen Dursun yaşanan bu durumun teknik ekiplerin raporlarıyla desteklendiğini söyledi Uzun süren çalışmalar ve buna bağlı yaşanan tecrübeler sonucunda 2 yıl önce bölge dışında kalan Çeştepe Köyü altında planlanarak yapımı gerçekleştirilen ve saniyede 12 litre su verimliliği olan sondajın tamamlandığını, kuyunun test süreçlerinin tamamlanmasıyla birlikte adı geçen gurubun 1.etap ihalesiyle de elektrik hattı ile ana terfi hattı çalışmalarının başlatıldığını açıklayarak 1. Etapta 1 milyon TL nin kullanılacağını söyledi. Bartın'da 10 yıldır birçok grup suyu ile su sıkıntısı yaşayan köylerin sıkıntılarının çözüldüğünü, Çakır Grubu projesiyle de yaklaşık 5000 kişiye içme ve kullanma suyunu sağlayacak çalışmaları meclis olarak ta çok önemsediklerini belirtti. Projenin ilk etabındaki ana depoların 6 kilometrelik terfi hattı işlerinin de bahar döneminde tamamlanacağını da belirten Dursun bölge halkını da son derece heyecanlandıran cansuyu niteliğindeki projenin köylerimize şimdi den hayırlı olmasını diliyorum diyerek böylesine önemli ve büyük projenin hayata geçirilmesinde önemli ölçüde katkı ve desteği olan milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç‘a Valimiz Seyfettin Azizoğlu’na, meclisimize ve tüm teknik ekibe teşekkür ediyor, emeği geçecek herkese çalışmalarında kolaylıklar diliyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.