Amasra Müftülüğü'nden Anneler Günü programı

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Amasra İlçe Müftüsü Durmuş Ali ÇAKIR’ın konuşması ile devam etti. İlçe Müftüsü konuşmasında “ Cenab-ı Allah bizleri yaratmış ve başı boş bırakmamıştır. Bize bir takım görevler ve sorumluluklar yüklemiştir. Bunların başında kendisini tanımak ve ona kulluk etmek gelir. Ardından ise yaratılmışlara karşı bir takım görevlerimiz vardır. Bu yaratılmışlar içersinde ise yaratılmışların en şereflisi olan insana karşı vazifelerimiz vardır. Bu insanlar içersinde ise en fazla haklarına riayet etmemiz gereken kimseler anne babalarımızdır. Bu nedenle Allah (c.c) kendisine itaatten sonra anne babaya iyi davranmayı ve onlara öf bile dememeyi emretmiştir. Anne ve baba arasında ise çektiği zahmet yüzünden anne hakkı daha önceliklidir. Bu münasebetle düzenlemiş olduğumuz bu program unuttuğumuz ve ihmal ettiğimiz anne-baba hakkını yeniden hatırlamamıza ve hayatımıza tatbik etmemize vesile olsun. Programın düzenlenmesinde emeği geçen Kur’an Kursu Öğreticilerimize ve siz katılımcılara teşekkür ediyorum ve anneler gününüzü şimdiden tebrik ediyorum.” dedi.

Program Kur’an Kursu Öğreticilerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahileri, sohbet, slayt sunumu ile devam etti dua ve ikram ile son buldu. Program sırasında birçok bayanın zaman zaman duygulu anlar yaşadığı gözlendi.

Anahtar Kelimeler:
Anneler Günü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.