Restorasyonu Tamamlanan Şadırvan Camii İbadete Açıldı

“BARTIN’DA TÜM TARİHİ CAMİLERİMİZİN RESTORASYON VE ONARIMLARINI TAMAMLADIK”

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın’da restorasyonu tamamlanan tarihi Şadırvan Camii’nin açılışına katılarak, açılışta gazetecilere yaptığı açıklamada, Bartın’da tarihi camilerin tamamının restorasyon ve onarımlarını tamamladıklarını söyledi.

1903-1905 yıllarında inşa edilen tarihi Şadırvan Camii’nin restorasyon programına alınarak, 500 bin liraya ihale edilmesinin ardından başlayan onarım ve restorasyon çalışmaları tamamlandı. Titizlikle çalışmaları sürdürülen caminin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesilmesiyle yapılan cami açılışı Müftü Mahmut Gündüz tarafından gerçekleştirilen dua ile son buldu. Törenin ardından camiyi gezen protokol üyeleri, restorasyonun ardından Şadırvan Camii’nde ilk Cuma namazını kıldı.

20 Mayıs 2013 tarihinde, 501.261.19 TL sözleşme bedeli ile sözleşmesi imzalanan camii restoresi 7 ayda tamamlandı. Onarım ihalesi 24 Nisan tarihinde Vakıflar Bölge Müdürlüğünce Kastamonu’da gerçekleştirilen tarihi cami, restore çalışmaları sonrası aslına uygun hale getirildi. 1 yıldır titizlikle süren çalışmalar neticesinde ibatede hazır hale getirilen caminin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene; Bartın Valisi Ali Çınar, Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Ak Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, İl Müftüsü Mahmut Gündüz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay, Saadet Partisi İl Bşakan Yardımcısı Yaşar Sinoplu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Bartın Valisi Ali Çınar: “21 Mayıs 2013 tarihinde göreve başladığımda ilk Cuma namazını bu camide kılmıştım. O Cuma namazının ardından da onarıma girdi. O tarihten bugüne kadar bakımdaydı. Bu camimiz halk arasında Aşağı Cami olarak biliniyor. Ancak vatandaşlarımız burayı Şadırvan Camii olarak adlandırmış. Cemaatimizin tadilatın ardından özlemle beklediği bu camiyi vatandaşlarımızın hizmetine açıyoruz. Allah bu tür mabetlerin hep durmasını nasip etsin. Bu caminin onarımı için gerekli ödeneklerin çıkarılmasını sağlayan Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’a ve bu gün açılışa katılan CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Cemaatimizin de sabrına teşekkür ediyorum. Camimizin restorasyonu Bartın’ımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yoğun katılımın olduğu açılışta gazetecilere açıklama yapan Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’ta : “110 yıllık tarihi bir camimizin restorasyonunu Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün katkısıyla birlikte aslına uygun bir şekilde gerçekleştirdik, Bugün de Cuma namazıyla birlikte açılışını gerçekleştirmiş olacağız. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Son 11 yılda Türkiye genelinde 4 bin tane vakıf eseri bu şekilde restore ederek, günümüze kazandırdık. Bartın’da da Arap Camii, Orta Camii, Hacı Mehmet Camii, Şadırvan Camii ve Amasra Fatih Camiinin onarımlarını tamamladık. Böylece Bartın’da bulunan tüm tarihi camilerimizin restorasyon ve onarımlarını gerçekleştirmiş olduk” şeklinde ifade etti.

Konuşmaların ardından kurdele kesilmesiyle yapılan cami açılışı Müftü Mahmut Gündüz tarafından yapılan dua ile son buldu. Düzenlenen törenle hizmete açılan Şadırvan Camii’nde de restorasyonun ardından ilk Cuma namazı da kılınmış oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ilgililerin dikkatine! 10 yıl önce

Camimizin adı aşağı camidir, lütfen camimize gerçek ismini iade ediniz, şimdiden teşekkürler.

Avatar
haberci 10 yıl önce

ne o geçen hafta cemal bey , seçimlerden sonra destekleyenlerle birlikte aşağı cami de (şadırvan camiinde) cuma namazını kılıp geçecek diye , önceden açıklanmasına rağmen açılışı gerçekleştirmeyen yetkililer, cemal bey bu hafta yurt dışında iken hemen açılışı mı yaptılar acaba :) cevap verecek biri var mı ?

Avatar
Isa hoca 10 yıl önce

Aaaaaaa 1 hafta bekletildi ve işleri bitti mi)))

Avatar
hoca 10 yıl önce

hoca rumuzunu değiştir. yada gerçek adını yaz, birisiyle karıştırılma ihtimalin yüksek.

Avatar
musa hoca 10 yıl önce

Yaaaa cami açıldı mi biz geçen hafta bekliyorduk