Gölbucağı'na Galla Pazarı

Bartın'ın Gölbucağı Mahallesi'nde bugün köy pazarı kuruldu.

İlgili Foto Galeriye Git

Gölbucağı Mahallesi Muhtarı Şermin Duran, 200 yıllık geçmişi olan ve Bartın'da Salı ve Cuma günleri kurulan yöresel organik ürünlerin satıldığı kadınlar pazarından mesaileri dolayısıyla alış veriş yapamayan mahalle sakinleri için, muhtarlık binası yanında Cumartesi günleri köy pazarı kurulacağını açıkladı.

Muhtar Duran, dün sosyal medya hesabından; "Gölbucağı Mahallesi sakinlerimize duyurulur. Muhtarlık binamızın yanına her Cumartesi Köylü Pazarı kurulacaktır. Hafta içi çalışıpta pazara çıkamayanlar için taze taze köy ürünleri." paylaşımı yapmıştı. Şermin Duran, bugün kurulan pazardan görüntüleri "Gölbucağı Köylü Pazarı halka açılmıştır.Taze taze yumurta, süt, yoğurt ve bahçeden yeşillikler. Her Cumartesi hizmetinizde." notuyla takipçileriyle paylaştı.

Anahtar Kelimeler:
GölbucağıŞermin Duran
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
özbartınlı 7 yıl önce

saçma bir takıntı yapmışsınız. galla pazarı özgün bir isim. bence değiştirmeye gerek yok. bartının türkiye çapında tanınmış ne kadar değeri var ? türistik kaynaklarda galla pazarı amasra'dan sonra gezilmesi gereken yerler arasında yer alıyor. ayrıca kendi değerinizden utanmaya da gerek yok. köylüler galla pazarı demiş, galla pazarı orası.

Avatar
Şahin 7 yıl önce

Rica ediyorum bu kadınlar pazarı galla pazarı ifadelerini kullanmayın ben Bartınlı olmadığım halde utanıyorum bu tabirlerden köy pazarı deyin sebze pazarı deyin başka bir tabir bulun pazarda ne satılırsa onun adıyla anılsın

Misafir Avatar
yusuf 7 yıl önce @Şahin

tamamen haklisin sahin .eskiden köylülerin söyledikleri zamanla adi gallapazari olmus köypazari ismi güzel buldum temennimiz adi köypazari olsun zaten hep köylü kardeslerimiz pazarcilar.

Beğenmedim! (6)
Avatar
TüKaka 7 yıl önce

zaten adı galla bazarı olduğundan herkes tarafından biliniyor, köy parazı olursa bartına mistik açıdan hiç bir katkısı olmadığı gibi, diğer şehirlerdeki gibi sıradanlaşır.

Avatar
herilde olan bir pazar 7 yıl önce

gittiğim her ilde böyle pazarlar kurulmakta adının köy pazarı olması güzel galla pazarı dediğimiz zaman cümleyi incelediğimizde türkçe elastik olduğu için kulağa hoş gelmiyor.

Avatar
makbule kerım 7 yıl önce

ben ıstanbulda oturuyorum yazın tatıle gelıyorum golbucagında evım var cok guzel olmus yakın taze taze alırız ınsAllah muhtarımıza cok tesekkur ederız