Merkez Köylerine Hizmet Götürme Birliği Toplandı

Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliğinin 2014 Yılı Nisan ayı 1. Olağan Toplantısı Vali Ali ÇINAR’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya ayrıca İl Genel Meclisi Başkanı Kenan DURSUN, İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim KAYIŞ İl Genel Meclis Üyeleri Yusuf ALDATMAZ, Recep Regaip BAYRAKTAR, Aynur YILDIRIM, Savaş BUYURMAN, İl Milli Eğitim Müdürü İsa ŞEKER ve birliğe üye muhtarlar katıldı.Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ali ÇINAR 30 Mart Yerel seçimlerinin ardından görevlerine devam eden ve yeni seçilen İl Genel Meclis Üyeleri ve muhtarları kutlayarak görevlerinde başarılar diledi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Başkan Vekili ve iki adet Katip Üye seçimi yapılmasıyla devam etti. Başkan Vekili ve Katip Üyelerin seçiminde 135 oy kullanıldı. Kullanılan 135 oyun 131′i geçerli sayıldı. Yapılan seçimin sonuçlarına göre; Başkan Vekili Ergin ÖZŞAN olurken, Turan KALAFAT ve Şuayp DÖNMEZ ise Katip üye seçildi. Program Birlik Encümenine üye seçimi yapılmasıyla devam etti. Seçilen Birlik Encümen Üyeleri Recep Regaip BAYRAKTAR, Yusuf ALDATMAZ, Hasan SİNAPLI ve Ahmet GÜNER oldu.

Toplantı; Açık oylamayla yapılan Plan Bütçe komisyonuna üye seçimi yapılması, İhale komisyonuna yedek üye seçimi yapılması, Tüzük değişikliğinin yapılması, 2013 yılı Bütçe Kesin Hesabının görüşülmesi, köy yollarının yapımı için İl Özel İdaresi ile yapılacak protokolün görüşülmesi, 2013 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi ile devam etti. Ayrıca, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimi sonucu yeni kurulan Arıt Köyü’nün Birlikte üye talebi; oylanarak kabul edildi.

Seçimlerin yapılmasının ardından kazanan adayları tebrik eden Vali Ali ÇINAR, “Türkiye’nin yakaladığı ekonomik büyüme; hem hizmet hem de yasal düzenlemelerle gelişen şartlar sayesinde çok daha iyi bir noktaya gelmiştir. Bartın’da hizmetlerin köylere ulaştırılması konusunda gereken çabanın son derece hassasiyetle yürütüldüğü bir gerçektir Başarılı hizmetlerin üretilmesi ancak aktif çalışmalarla mümkündür. 2014 yılında en güzel hizmetlerin halkımıza ulaşması noktasında çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu yönüyle yürütülen projelere sürekli olarak destek veren Köylere Hizmet Götürme Birliği üyeleri ve personellerine, köy muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Daha sonra toplantı encümen üyeleri ve köy muhtarlarının köylerde yaşanan eksikliklerin giderilmesini Vali Ali ÇINAR’ dan talep etmeleriyle devam etti. Vali Ali ÇINAR bu dilek ve taleplerin belirli bir takvim çerçevesinde gerçekleştirileceğini ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
Ali Çınar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.